![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
Kupno nagrywarki
Witam
Na wstępie przepraszam wszystkich których zdenerwuje gdyż post ten ma charakter nagrywarka x vs reszta swiata. Przeczytalem posta ktory mowi zeby nie pisac o takich rzeczach tylko korzystac z search`a tak tez zrobilem znalazlem pare ciekawych postow ale ich wspolna cecha bylo jedno - bardzo stara data waznosci. Dlatego wlasnie pisze z prosba o poradzenie mi w wyborze nagrywarki. Do tej pory korzystalem z Ricoha 8x8x32x chodzi juz sobie chyba ze 3-4 lata (nie pamietam dokladnie) i raczej jest ok (czasami chrzani plytki przz buf underrun). Chcialbym teraz kupic nagrywarke ktora bedzie trwala w miare bezawaryjna (tak zeby pochodzila ze 2lata bez usterki) cechowala sie dobra jakoscia nagranych plyt (nagrywam glownie na verbatimach i platinum przez chwile na princo i sie zrazilem i zamierzam wyprobowac dysany) oraz mozliwoscia przegrywania zabezpieczen. Glownie jednak zalezy mi na jakosci nagranych plyt i bezawaryjnosci. Jako ze nie jestem w temacie zabardzo bo nie mam czasu sledzic wszystkich nowinek tak jak kiedys moj wybor padl na LiteOn albo Teac i nie chodzi o konkretny model (nie jestem w temacie) tylko o to ze LiteOn nie mial problemow z przegrywaniem zabezpieczen a Teac nagywal porzadnie przynjamniej tak bylo jak ostatni raz sie interesowalem tematem. Prosze wszystkich o doradzenie mi w zakupie (oczywiscie inne marki takze mile widziane) cena to do ok 600zl. Sorry za przydlugasnego posta i dziekuje za udzielona mi pomoc. Swistaq |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
kolego poszukaj jeszcze raz chociazby na tej i nastepnej stronie
forum. W ostatnich dniach pojawily sie takie same posty i zapewniam Cie ze nie stracily na waznosci przez weekend chociazby:http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=21144 Poczytaj sobie i kup liteona 48246s
![]() |
#3 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
To są tylko tematy z jednej strony. Poszukaj dobrze a na pewno znajdziesz odpowiedź.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?threadid=20911 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?threadid=21144 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
jeden cytat a ile pozytku:
No coz zlosliwosc ludzka nie zna granic - SONY DRU500AX BOX - bardzo dobra nagrywarka DVD Jezeli natomiast chodzi o nagrywarki CD to kupuj jedynie Yamahe F1 - jezeli jej nie znajdziesz to nic nie bierz. Acha jak juz to przeczytasz to zobacz tego wielkiego posta LiteOn vs LG i LiteOn vs reszta swiata. A jakbys rzeczywiscie sie troszke zainteresowal i poszukal to bys wiedzial ze trzeba kupic litka 48246S. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2002
![]() |
A j Ci radzę - jak nie chcesz uczestniczyć w tej całej głupiej wojnie
Lit-on vs LG, kup np. Asusa 48x24x52x ( tak jak ja )lub Teac'a lub TDK'a. Czytając te posty o wyższości Litka nad LG'ikiem i odwrotnie zawsze ma się poczucie że jednak druga strona ma troszkę racji. A tak niech sobie piszą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Nowe TDK i Sony (i jeszcze parę innych, np. 4kus, Traxdata) to OEMy Lite'On'a (a więc nie wywiniesz się od dyskusji LG vs. Lite-On
![]()
![]() |
#7 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Powtarzam któryś raz: -poszukaj w starszych postach -mam LG 48 jest ok, ale teraz kupiłbym LiteOn'a 48 "S".
![]() |
![]() |
#8 | |
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No jest jeszcze Pax Americana on all world ^_^ ![]() Propozycja dla adminów ( nieśmiała ). Zróbcie "dobrze" wojownikom LG i Lite-on'a i stwórzcie odzielny wątek tylko dla nich gdzieś poza CDR-Forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
@pavlosz
Żartujesz czy mówisz serio? Ja akurat mam jedno takie, drugie takie (nie mogłem się zdecydować ![]() Decydując się na zakup nowej nagrywarki (po średnio pozytywnych doświadczeniach z LG 32x ^_^ !) rozważyłem wady i zalety jednych i drugich, i stwierdziłem, że w sumie akurat się uzupełniają. Ponieważ nie znalazłem żadnej innej marki, która łączyłaby w sobie wszystkie te cechy, stwierdziłem, że nie ma rady żeby mieć "all in one" - trzeba mieć "all in two". Zdaję sobie sprawę z wad i zalet jednej i drugiej, jednej używam do jednego, drugiej do czego innego, a czasem mi bez różnicy. W ten sposób uchroniłem także siebie przed frustracją i późniejszymi rozważaniami typu "a może trzeba było jednak... ". A w dyskusjach o wyższości świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia (lub odwrotnie) zajmuję jedną lub drugą stronę, zależnie od tej cechy/funkcji/właściwości, o której akurat mowa. A że teraz wszędzie, gdzie się obrócisz, jest Lite-On, nawet jeśli pod inną nazwą - no cóż, to chyba o czymś świadczy. Są tanie, a w odróżnieniu od innych naprawdę tanich napędów oferują przy niskiej cenie lepszą jakość i funkcje. Duża produkcja przy niewielkich kosztach dodatkowych (ograniczona reklama, itd.) pozwala na utrzymanie sensownej jakości i niezłego zaawansowania technicznego przy naprawdę dostępnych cenach. Nikt nie twierdzi, że są idealne - bo nie są. Ale za swoją cenę oferują naprawdę dużo, chyba więcej, niż inne napędy w podobnej cenie (BTC, Acer, Benq, A-open, MSI, itp.).
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.03.2003
![]() |
polecam LTR 48246S
nic dodac nic ujac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|