Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.05.2003, 10:58   #1
swistaq
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.04.2002
swistaq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kupno nagrywarki

Witam

Na wstępie przepraszam wszystkich których zdenerwuje gdyż post ten ma charakter nagrywarka x vs reszta swiata. Przeczytalem posta ktory mowi zeby nie pisac o takich rzeczach tylko korzystac z search`a tak tez zrobilem znalazlem pare ciekawych postow ale ich wspolna cecha bylo jedno - bardzo stara data waznosci. Dlatego wlasnie pisze z prosba o poradzenie mi w wyborze nagrywarki. Do tej pory korzystalem z Ricoha 8x8x32x chodzi juz sobie chyba ze 3-4 lata (nie pamietam dokladnie) i raczej jest ok (czasami chrzani plytki przz buf underrun). Chcialbym teraz kupic nagrywarke ktora bedzie trwala w miare bezawaryjna (tak zeby pochodzila ze 2lata bez usterki) cechowala sie dobra jakoscia nagranych plyt (nagrywam glownie na verbatimach i platinum przez chwile na princo i sie zrazilem i zamierzam wyprobowac dysany) oraz mozliwoscia przegrywania zabezpieczen. Glownie jednak zalezy mi na jakosci nagranych plyt i bezawaryjnosci. Jako ze nie jestem w temacie zabardzo bo nie mam czasu sledzic wszystkich nowinek tak jak kiedys moj wybor padl na LiteOn albo Teac i nie chodzi o konkretny model (nie jestem w temacie) tylko o to ze LiteOn nie mial problemow z przegrywaniem zabezpieczen a Teac nagywal porzadnie przynjamniej tak bylo jak ostatni raz sie interesowalem tematem. Prosze wszystkich o doradzenie mi w zakupie (oczywiscie inne marki takze mile widziane) cena to do ok 600zl. Sorry za przydlugasnego posta i dziekuje za udzielona mi pomoc.

Swistaq
swistaq jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.05.2003, 11:02   #2
Sprezyn
Pilot oblatywacz

Data rejestracji: 12.05.2002
Sprezyn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
kolego poszukaj jeszcze raz chociazby na tej i nastepnej stronie
forum. W ostatnich dniach pojawily sie takie same posty i
zapewniam Cie ze nie stracily na waznosci przez weekend
chociazby:http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=21144
Poczytaj sobie i kup liteona 48246s
Stary 13.05.2003, 11:50   #3
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To są tylko tematy z jednej strony. Poszukaj dobrze a na pewno znajdziesz odpowiedź.

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?threadid=20911
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?threadid=21144

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2003, 13:01   #4
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jeden cytat a ile pozytku:

No coz zlosliwosc ludzka nie zna granic - SONY DRU500AX BOX - bardzo dobra nagrywarka DVD
Jezeli natomiast chodzi o nagrywarki CD to kupuj jedynie Yamahe F1 - jezeli jej nie znajdziesz to nic nie bierz.

Acha jak juz to przeczytasz to zobacz tego wielkiego posta LiteOn vs LG i LiteOn vs reszta swiata.

A jakbys rzeczywiscie sie troszke zainteresowal i poszukal to bys wiedzial ze trzeba kupic litka 48246S.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2003, 16:32   #5
pavlosz
Bywalec

Data rejestracji: 27.03.2002
pavlosz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A j Ci radzę - jak nie chcesz uczestniczyć w tej całej głupiej wojnie
Lit-on vs LG, kup np. Asusa 48x24x52x ( tak jak ja )lub Teac'a lub TDK'a.
Czytając te posty o wyższości Litka nad LG'ikiem i odwrotnie zawsze ma się poczucie że jednak druga strona ma troszkę racji. A tak niech sobie piszą.
pavlosz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2003, 16:49   #6
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nowe TDK i Sony (i jeszcze parę innych, np. 4kus, Traxdata) to OEMy Lite'On'a (a więc nie wywiniesz się od dyskusji LG vs. Lite-On ), a nowe Teac to OEM ASUS'a. Samsungi z kolei są bardzo wrażliwe na używane płytki - jak mu się nie podoba, to ogranicza do 24 lub 16x (może to i dobrze?).
Stary 13.05.2003, 17:55   #7
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
pavlosz napisa***322;(a)
A j Ci radzę - jak nie chcesz uczestniczyć w tej całej głupiej wojnie
Lit-on vs LG,(...)
hmmm:chytry: w wojnie biorą udział tylko najlepsi ,najslilniejsi, tam gdzie toczy się spór tam jest MOC!

Powtarzam któryś raz:
-poszukaj w starszych postach
-mam LG 48 jest ok, ale teraz kupiłbym LiteOn'a 48 "S".

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2003, 21:25   #8
pavlosz
Bywalec

Data rejestracji: 27.03.2002
pavlosz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
puch napisa***322;(a)
Nowe TDK i Sony (i jeszcze parę innych, np. 4kus, Traxdata) to OEMy Lite'On'a (a więc nie wywiniesz się od dyskusji LG vs. Lite-On ), a nowe Teac to OEM ASUS'a. Samsungi z kolei są bardzo wrażliwe na używane płytki - jak mu się nie podoba, to ogranicza do 24 lub 16x (może to i dobrze?).
Co to się na tym swiecie porobiło. Gdzie nie spojrzysz to tylko Lite_on, Lite-on i jeszcze raz Lite-on. Nawet jak się inaczej nazywa.

No jest jeszcze Pax Americana on all world ^_^

Propozycja dla adminów ( nieśmiała ). Zróbcie "dobrze" wojownikom LG i Lite-on'a i stwórzcie odzielny wątek tylko dla nich gdzieś poza CDR-Forum.
pavlosz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2003, 00:07   #9
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@pavlosz
Żartujesz czy mówisz serio?
Ja akurat mam jedno takie, drugie takie (nie mogłem się zdecydować )

Decydując się na zakup nowej nagrywarki (po średnio pozytywnych doświadczeniach z LG 32x ^_^ !) rozważyłem wady i zalety jednych i drugich, i stwierdziłem, że w sumie akurat się uzupełniają. Ponieważ nie znalazłem żadnej innej marki, która łączyłaby w sobie wszystkie te cechy, stwierdziłem, że nie ma rady żeby mieć "all in one" - trzeba mieć "all in two". Zdaję sobie sprawę z wad i zalet jednej i drugiej, jednej używam do jednego, drugiej do czego innego, a czasem mi bez różnicy. W ten sposób uchroniłem także siebie przed frustracją i późniejszymi rozważaniami typu "a może trzeba było jednak... ". A w dyskusjach o wyższości świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia (lub odwrotnie) zajmuję jedną lub drugą stronę, zależnie od tej cechy/funkcji/właściwości, o której akurat mowa.

A że teraz wszędzie, gdzie się obrócisz, jest Lite-On, nawet jeśli pod inną nazwą - no cóż, to chyba o czymś świadczy. Są tanie, a w odróżnieniu od innych naprawdę tanich napędów oferują przy niskiej cenie lepszą jakość i funkcje. Duża produkcja przy niewielkich kosztach dodatkowych (ograniczona reklama, itd.) pozwala na utrzymanie sensownej jakości i niezłego zaawansowania technicznego przy naprawdę dostępnych cenach.
Nikt nie twierdzi, że są idealne - bo nie są. Ale za swoją cenę oferują naprawdę dużo, chyba więcej, niż inne napędy w podobnej cenie (BTC, Acer, Benq, A-open, MSI, itp.).
Stary 14.05.2003, 18:24   #10
azolwik
Bywalec

Data rejestracji: 21.03.2003
azolwik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
polecam LTR 48246S

nic dodac nic ujac
azolwik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: