![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() |
Laser Lock lub Safe Disc
Panowie i panie wiadomo, ze aby przegrac plyte z tymi zabezpieczeniami trzeba ustawic zgrywanie i nagrywanie na 4* lub mniej. Prosze zatem o podzielenie sie ze mna doswiadczeniami na temat jakimi predkosciami przegrywaliscie tak zabiezpieczone plyty, szczegolnie jesli chodzi o nagrywarke, ktora sam posiadam a mianowicie: LiteOn 1210b
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
wcale nie trzeba nagrywac z takimi predkosciami. wszystkio zalezy od danego modelu nagrywarki. jezeli chodzi o SafeDisc 1, to do odpowiedniego przegrania powinien starczyc tryb DAO, fast error skip w clonie i po sprawie. co do safedisc 2, to nie wiem, moj plextor 16/10/40 go nie kopiuje, a z wlascicielami 24/10/40 nie mialem kontaktu i nie wiem z jaka predkoscia odczytuja.
co do laserlocka ustawienia maja sie podobnie, oprocz fast error skip jeszcze intelligent bad sector scanner w clonie. predkosci odczytu najlepiej sprawdzic samemu, a potem nagrac na plycie cdrw(jakby cos mialo nie wyjsc) |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
nie wien jak inni ale ja wszystko kopiuje i zarazem zgrywam zawsze z maxymalną predkościa i nie zauważyłem problemów co do safe disca 2 to mam philipsa x8, całą reszte zabezpieczen robie w locie x12 i wszystko chodzi.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Ja wypowiem się tylko co do SD1 - obejście tego czegoś to po prostu banał, gdyby nie to że mój CDROM (Szajsung SC-148F) nie obsługuje Fast Error Skip w CloneCD to mógłbym to chyba nawet nagrywać on-the-fly. LaserLock jest gorszy do obejścia ale to ciągle nic przy takim np. SD2...
|
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() |
Dziejkuje wszystkim za wypowiedzenie sie. Oczywiscie chodzilo mi o SF2 bo z tym zabezpieczeniem jest najwiecej klopotow.
|
![]() |
![]() |
|
|