Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.07.2002, 19:31   #1
gaucho33
Czek dis ałt

Data rejestracji: 03.07.2002
gaucho33 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
problem z teac 516

Mam problem z nagrywarką. Nie można po nagraniu gdy pokaże sukces wypalania albo wogóle zobaczyć co jest na płytce bo napędy pokazują że nic w nich nie ma albo że na płycie jest nagrany film np.650MB (we właśćiwościach) ale pliku nie ma albo że napędy nie mogą odczytać zapisu na płycie. Na początku robiło tak przy nagrywaniu z hdd x16. Gdy robiłem x8 wszystko było ok.Kopię robiło x16 bez problemu a teraz przy obu trybach nie nagra x16 a przy x8 trzeba mieć szczeście. Kopię robie oczywiście z image.Na początku exploatacji nie miałem żadnych problemów wariować zaczęło się ok 3m-ce temu. Mam sprzęt 9 m-cy; Teac 516EB i cdrom LG8522B. Wypaliłem ok 400 płyt. Używam niebieskich Esperanz x24 rzadziej zielonych Platinum lub Esperanz. Mam programy; 1.CloneCd 4.0.1.9pl 2.Nero 5.5.8.2pl 3.WinON 5PE 5.00.784. Wszystkie zachowują się tak samo. Pokazują sukcs po wypaleniu a plików nie ma chociaż ślad po nagraniu na płytce jest. Za pomoc z góry dziękuje.
gaucho33 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.07.2002, 10:19   #2
Hawk
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.11.2001
Hawk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jaki system ? Jezeli winxp to wgraj sobie nowe aspi i path do nagrywarek jeżeli masz ME to lepiej przeinstaluj sobie na 98SE. Ja na me miałem same problemy z wypalarą 8). Pozatym spr. w jakim stanie masz taśmy i spróbuj je wymienić.

Twoje uprawnienia: