![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.02.2002
![]() |
LG 24 max
Chodzi cacy poza dwoma problemami, może ktos wie:
1. nagralem pod Nero 5572 AudioCD z tloczonej i WinAmp mi czasem w roznych miejscach resetuje kompa, a odtwarzac z WIN98se czasem (rzadko) stwierdza ze utwor sie skonczyl i daje nastepny (ale do konca np jeszcze 50 sekund zostalo) - problem w tym ze to nie jest w konkretnym miejscu plyty - czasem jest zonk a czasem przechodzi bez problemu to miejse. 2. Verbatim 24x Crystal 700 MB- nagrywanie tego czegos zajmuje mojej 24x 8-10 minut (bez matryc i innych bajerow - czyste wypalanie) - inne plytki przyzwoicie - kolo 5 minut. Czemu? Ktokolwiek wie? Z innej beczki: Ostatnio na tej stronce widzialem patcha do Nero5572 obslugujacego pewne nagrywarki - skad moge wiedziec ze moja tez obsluguje (niby wypalam i ja widzi ale na stronie Nero nie ma LG24 w wykazie) Tyle na dzis. Dzieki za odpowiedzi. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Co do Verbatimow Crystal... Albo to totalny szajs (ktos jeszcze mial zle doswiadczenia ?), albo LG nie potrafi ich poprawnie nagrywac. Kumpel na LG 12x nagral sobie audio wlasnie na Crystala. Przy odtwarzaniu (nagrywarka, wieza, discman) utwory albo przeskakuja, albo trzeszcza. Nedzne plytki, brak kompatybilnosci w LG czy cicha akcja antypiracka
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.02.2002
![]() |
Dzis sie dowiedzialem pewnej ciekawostki (przynajmniej dla mnie) - nie wiem na ile prawdziwej - ze jesli w biosie nagrywarki nie ma zdefiniowanej danej plytki (producent i predkosc) to ja nagrywa wolniej niz max (np 16 albo 8) co mi sie troche zgadza poniewaz Verbatim Crystal 24 nagrywa mi sie wlasnie na jakies 8x (na LG8240B)
|
![]() |
![]() |
|
|