Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Lg 32x (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lg-32x-8171/)

Majonez 07.06.2002 22:56

ani bana nie moge nikomu dac ani skasowac konta i moze i dobrze ze nie moge ;)

koles jest gowniarz i to jeszcze nieobyty w sieci

ale Wy takze pojechaliscie pozniej ze slownictwem wiec ...

sadze ze koles juz sie tu nie pojawi a jak sie pojawi to na pewno nie uzyska pomocy - przynajmniej ode mnie

dragal 07.06.2002 23:47

trzeba tylko zapamietac radoskur nie ma odpowiedzi
ale na bank gosc wejdzie ( jesli juz nie jest ) pod inna xsywka i po zawodach

SoBal 07.06.2002 23:56

tak już jest ten świat zbudowany... smutne ale prawdziwe, nie każdy jest wychowany na tyle by mógł funkcjonować w społeczeństwie, tak jak nie każda nagrywarka kopsa SD 2.51.xx :)

Majonez 08.06.2002 00:45

Cytat:

dragal (07-06-2002 23:47):
trzeba tylko zapamietac radoskur nie ma odpowiedzi
ale na bank gosc wejdzie ( jesli juz nie jest ) pod inna xsywka i po zawodach
ale predzej czy pozniej da sie poznac jako radoskur... i bedzie pozamiatany i sie na nas pogniewa :) i juz nie wroci

TOMMYx 08.06.2002 00:47

Cytat:

radoskur (07-06-2002 02:44):

Ty *****u jak nie obsluguje DMA ty wogole jestes zielony w tym temacie, oczywiscie ze obsluguje natomiast sama nagrywarka chodzi w PIO-4, a DMA (to bezposredni dostep do pamieci) a tobie sie pomylilo z Trybem UDMA (a to jest calkiem cos innego).
radoskur, widze, ze jestes strasznie prostym czlowiekiem.
Ja jestem bywalcem ( a raczej głównie czytelnikiem) tego forum od około miesiąca, ale pierwszy raz spotkałem się z tak niskim poziomem inteligencji jak Twój.
Jest jeszcze jedna opcja, która może ewentualnie tłumaczyć Twoją postawę - a mianowicie: masz 13-14 lat, brzydkich słów nauczyłeś się od kolegów z podwórka (albo od rodziców) i do tego od niedawna masz bliższy kontakt z internetem.
Proponuję Ci zabawę na Mirc ( bez obrazy dla użytkowników tego softu). Tam będziesz mógł porzucac mięsem do swoich rówieśników (tj. osób w wieku zbliżonym do Twojego). A za powiedzmy 4 do 5 lat, jak Ci się już znudzi i zrozumiesz czym jest 'szacunek' do drugiej osoby, ponownie zajrzysz na to forum i może wtedy będziesz miał cos więcej do powiedzenia.

Pozdrawiam (ale nie Ciebie radoskur). TOMMYx

SoBal 08.06.2002 08:17

TommyX, dobry pomysl, ale na ircnecie, to go szybko @ 'skrócą i wyrzucą', no chyba że zaloży wlasny #. Lepsze do tego celu są (Boże co za okropny neologizm) czaty, na wp, czy jakiejs innej interii... tyle ;)

yoshi 08.06.2002 08:39

eheh ja mam 14 lat i co :D mysle ze to nie chodzi o wiek tylko o zle wychowanie!! pierwszy raz sie pojawil na tym forum i juz sie pluje... pewnie tak wszedzie robi. Jeszce raz powtorze to i to wyraznie komplety bark SZACUNKU i ZACHOWANIE w stosunku do innych osob :(

TOMMYx 08.06.2002 18:16

Cytat:

yoshi (08-06-2002 08:39):
eheh ja mam 14 lat i co :D mysle ze to nie chodzi o wiek tylko o zle wychowanie!! pierwszy raz sie pojawil na tym forum i juz sie pluje... pewnie tak wszedzie robi. Jeszce raz powtorze to i to wyraznie komplety bark SZACUNKU i ZACHOWANIE w stosunku do innych osob :(
Jasne, że nie chodzi TYLKO o wiek, ale zdecydowanie TAKŻE. :-) ;-)
Pozdrawiam. TOMMYx

TOMMYx 08.06.2002 18:22

Cytat:

SoBal2k2 (08-06-2002 08:17):
TommyX, dobry pomysl, ale na ircnecie, to go szybko @ 'skrócą i wyrzucą', no chyba że zaloży wlasny #. Lepsze do tego celu są (Boże co za okropny neologizm) czaty, na wp, czy jakiejs innej interii... tyle ;)
W sumie masz rację, lepszy dla niego będzie 'chat' na którymś z portali. Na 'chat-cie' jakoś sobie poradzi, skoro wszedł tutaj na forum i udało mu się wysłać post ! :-)
A z takim poziomem inteligencji jak jego, nie wiem, czy uda mu się założyć kanał, już nie wspominając o konfiguracji połączenia, etc... ;)

Pozdrawiam. TOMMYx

Wyczek 15.06.2002 20:29

Ja mam LG 8320 i bios w ver 1.01. Właśnie zamierzałem na 8400 zamienic ale nie darady bo bym musial wersje 1.02 miec - przynajmniej sposobem opisywanym na tej stronce. Obecnie jade na win xp z włączonym DMA dla nagrywarki i jest o niebo lepiej niż w PIO4. Myśle że zostane mimo wszystko przy tym co mam :)

Pyton 16.06.2002 23:28

Wracając do tematu

Mam podobny problem, nagrywarka wypala mi wolniej niż powinna. Zmieniałem potem biosy i nic nie pomogło Obecnie mam bios z LG40 1.02. DMA mam włączone, podłączona jest na oddzielnym pasku. Mam Asusa P3B-F, HDD 7200obr. PIII 500, 256RAM i Win Me. Czemu to nie chce gadać jak należy? Próbowałem nagrywać na nośnikach x40 i x24 i wszystko lipa. 40stki nagrywała z prędkością 24 a 24rki z prędkością 16. Dzisiaj palę na Esperanzach x24 i każdą wypala mi z inną prędkością. Czy może być tak, że nagrywarka ma uszkodzony system rozpoznawania indexu prędkości płyty (czy jak to się tam nazywa)? Czy może to być też kwestia słabego zasilacza w kompie?

ThanatoS 17.06.2002 00:32

Cytat:

TOMMYx (08-06-2002 18:22):
Cytat:

W sumie masz rację, lepszy dla niego będzie 'chat' na którymś z portali. Na 'chat-cie' jakoś sobie poradzi, skoro wszedł tutaj na forum i udało mu się wysłać post ! :-)
A z takim poziomem inteligencji jak jego, nie wiem, czy uda mu się założyć kanał, już nie wspominając o konfiguracji połączenia, etc... ;)

Pozdrawiam. TOMMYx
Owszem to jest hamstwo, ale zrobił to nie tyle z powodu wieku i wychowania, ale z jeszcze ważniejszego. Jest ANONIMOWY a takie d****** kochają to. W zasadzie to życzę radoskur'owi aby rozmawiał z osobami o poziomie inteligencji tak dużym jak on sam (czyli IQ ok. 007).
A tak wogóle to dajmy sobie spokój z uwagami na jego temat. Bo to też może być zamierzone przez niego.

Pozdrawia ThanatoS

TOMMYx 17.06.2002 02:56

Cytat:

ThanatoS (17-06-2002 00:32):
Cytat:

TOMMYx (08-06-2002 18:22):
Cytat:

Pozdrawiam. TOMMYx
Owszem to jest hamstwo, ale zrobił to nie tyle z powodu wieku i wychowania, ale z jeszcze ważniejszego. Jest ANONIMOWY a takie d****** kochają to. W zasadzie to życzę radoskur'owi aby rozmawiał z osobami o poziomie inteligencji tak dużym jak on sam (czyli IQ ok. 007).
A tak wogóle to dajmy sobie spokój z uwagami na jego temat. Bo to też może być zamierzone przez niego.

Pozdrawia ThanatoS
To fakt, po prostu szkoda zajmować przetrzeni na dysku serwerowym ;-)
Apropos dyskusji na temat radokur-a, juz dawno zostala zakonczona, ostatnia uwaga na jego temat zostala wyslana 8 czerwca, a dzisiaj mamy 17-ty :-) ;-)

areksc@o2.pl 17.06.2002 14:24

Cytat:

Wyczek (15-06-2002 20:29):
Ja mam LG 8320 i bios w ver 1.01. Właśnie zamierzałem na 8400 zamienic ale nie darady bo bym musial wersje 1.02 miec - przynajmniej sposobem opisywanym na tej stronce. Obecnie jade na win xp z włączonym DMA dla nagrywarki i jest o niebo lepiej niż w PIO4. Myśle że zostane mimo wszystko przy tym co mam :)
Zeby wgrac bios od 40x nie musisz miec wersji 1.02. Ja najpierw na probe wgralem 1.04(dostepny na CDRinfo), ale przy probie "overburning test" w Nero CDSpeed i przy przepakowywaniu naped sie wieszal i nie moglem wyjac plyty, musialem uzywac programu CDEject.
Pozniej wgralem 1.02 od 40x i wszystko dziala jak trzeba. Uzywam plyt Princo48x, na nich 710MB nagrywa sie 3min10sek(poprzednio przed przerobka trwalo to 3min50sek). Odczyt rowniez jest poprawny i srednia dla calej plyty w CDSpeed wynosi ok 31x.
Nie probowalem tak, ale bycmoze da sie wgrac 1.02 od 40x bezposrednio w miejsce 1.01 32x.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:46.