![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.09.2002
![]() |
![]()
Od czwartku jestem szczęśliwym (?) posiadaczem nagrywarki LG 40/12/40. Kupiłem oczywiście odrazu również płytki Platinum 700MB 40x w slimach. Już zdążyłem nagrać ich kilka, ale niestety nie obeszło się bez niespodzianek
![]() ![]() ![]() ![]() PS. Kurcze, ale się rozpisałem no, a to w dodatku mój pierwszy post na tym forum ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
czy jest to wina plytek? wydaje mi sie, ze nie. zakupilem ostatnio 40 takich samych PLATINUM'ow z dwoch roznych zrodel i jest z nimi wszystko ok. poza tym ten komunikat (power calibration error).... sugeruje, ze jest tak jakby cos z nagrywarka.... Jezeli cdrw nagrywa ci z 4x ok. to sprobuj z cdr. potem zwiekszaj predkosc i patrz co sie dzieje. a jeszcze lepiej jak ktos madrzejszy ode mnie ci cos madrzejszego doradzi.
#3 |
Prawdziwy Shider ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
mozliwe ze nagrywarka nadaje sie od serwisu
ja mielem takie cos w starym LG od zuzycia i musialem nagrywac z polowa predkosci maksymalnej sprawdz jeszcze inne plytki jezeli bedzie to samo tzn ze musisz oddac spaware do naprawy
#4 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Witam..., a ja powiem tak kupiłem kiedyś owe Platinum x40 i ową nagrywarkę LG, wszystko chodziło na cacy x 40, jakieś 4 dni temu nabyłem również te płytki, ale odziwo max prędkośc zapisu to x24, dopiero porównanie oznaczeń płyt pozwoliło mi stwierdzić, że to produkt innej firmy niż tak samo oznaczone płytki, które nabyłem jakieś 2 miechy temu, dlatego osobiście stawiam na płytki, zwłaszcza, że nagrywarka działa z innymi nośnikami.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak sprawdzić inne płytki, tylko jakie najlepiej kupić, żeby były TANIE i DOBRE (na 100%)
![]()
#6 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Witam ! Z mojego rocznego doświadczenia wypalania na RICOHACH a były jush dwa MP7163 i aktualnie MP7240 wiem jedno PLATINIUM ma swoje dobre serie i złe ! / potwierdzą to tesh inni / Przykład właściciele Ricków mają odwieczny problem Medium Speed Error który polega w skrócie na wywalaniu przez piecyk pyty pod pretekstem tego ze się nie nadaje ! Był poruszony kiedyś topic na ten temat i zaczęło sie własnie od spindla z Platinum, kolega nabył własnie taki kołek i z 40 wypaliłcdaje się 70% ale nie ważne - wniosek na spindlach jest troche tego i troche tego czyli płytki lepsze i gorsze! Zainwestuj w coś z wyzszej półki - ja na swoim RICOHU / a wiadomo że są wybredne / palę tylo na DYSANACH VERbciach i od tego czasu nie skopała sie ANI JEDNA PŁYTA !!! |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.09.2002
![]() |
Cytat:
Jeśli chodzi o płytki z wyższej półki to polecam EMTEC (Web Assistance) x32 !!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Jak do tej pory to na 17 płytek Platinum 4 już są zrypane
![]()
#9 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Ja cały czas i od wielu lat nagrywam na Platinium i jeszcze ani jedna nie poszła do kosza. Może to "wina" archaicznego sprzętu (HP9100).
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Już znam powód problemu
a są nim tak jak podejrzewałem płytki Platinum. Otóż dzisiaj okazało się, że zrypana jest kolejna (już piąta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#11 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Była już mowa o podobnym problemie. http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...threadid=10155
Ja podczas nagrywania partii "Platinium x40" miałe przyjemnośc pooglądać kilka razy komunikat "no seek complete; invalid writestate; could not perform endtrack; session fixation error". Nagrywałem zarówno na Teac'u jak i na LiteOn'ie z prędkością x24 i x32 i ta sama historia - idzie, idzie i pod koniec wszystko pada. Spaliłem tak po kolei 6 płyt (4 na Teac i 2 na LiteOn). Jak dałem inną płytkę wszystko było w najlepszym porządku. Próbowałem też w pracy na nagrywarce Yamaha - ta sama śpiewka - płyta do kosza. Wniosek jeden - te płyty sa do d..y !!! Przynajmniej ta partia. Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 15.09.2002 o godz. 20:55 |
![]() |
![]() |
|
|