![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.03.2005
![]() |
Lg 40x12x40
Witam
Jestem nowy i jak na nowego przystalo przeszukalem wpierwej forum pod katem nurtujacego mnie problemu. Niestety nic nie znalazlem. Oto co sie dzieje: Od tygodnia pracuje na WinXP i niestety jednoczesnie ze zmiana systemu pojawily sie problemy z nagrywarka. Na poprzeprzednim Windowsie (98SE), zeby nagrywarka dzialala sprawnie musialem ja ustawic w tryb interfejsu DMA (domyslny interfejs tej nagrywarki to PIO), w przeciwnym wypadku dzialo sie to co dzieje sie i teraz, czyli nagrywarka zamiast jednoczesnie nagrywac i uzupelniac bufor robi to na zmiane, przez co nagrywanie strasznie absorbuje system. Tak wiec po pierwsze praktycznie nic nie da sie jednoczesnie robic, a po drugie proces nagrywania nie dosc ze trwa o wiele dluzej, to jeszcze niezadko mimo potwierdzanego przez Nero sukcesu, plytka jest spierniczona (nie mozna z niej czytac) i to przy predkosci 24x. Mysle ze sprawa bylaby do rozwiazania, gdyby nie to, ze w WinXP nie mam mozliwosci recznego przestawienia trybu na DMA, jest tylko opcja "Tryb DMA jesli jest dostepne". Niestety sam z siebie system okresla nagrywarke jako PIO. Co robic? Czy da sie jakos przestawic ja na DMA w XPku? Czy tez mozna cos zrobic aby w trybie transferu PIO zaczela nagrywac normalnie? z gory dzieki za odp pozdr marcin k |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|