![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2004
![]() |
Mount Rainer tylko przez InCD?
Witam!!!
Z tego co słyszałem, to ta technologia miała na celu zrobienie z płytki CD-RW "dyskietki" na poziomie sprzętowym, a nie programowo, jak w zapisie pakietowym. Niestety, jak się dowiaduję i tak potrzebny jest do tego InCD - program mający naprawdę dosyć złą opinię, słyszałem już o dziwnych błędach jakie nieraz wywalał, powodowanej przez niego niestabilności, czy wręcz konieczności zrobienia formatu... Rozumiem jeszcze, że jjest potrzebny przy zapisie pakietowym, ale co on niby ma do roboty w przypadku sprzętowego MR? Precież zapis i korekcja błędów w DVD-RAM też odbywa się na poziomie sprzętowym, a jedyny sterownik jaki jest potrzebny daje jedynie możliwość zapisu i odczytu w UDF 1.5 i 2.0... Tak więc jaka jest rola InCD ![]() Nie ma jakiegoś sterownika, który sprawiłby, żeby sytuacja wyglądała jak przy DVD-RAM? Krótko mówiąc - da się ominąć problem rezydentnych programików?
NEC ND-4571A (Firmware Version: 1-02), Pioneer DVR-111D (Firmware Version: 1.29), LiteOn 812S (Firmware Version: USOS; podłączany przez USB2IDE), LG CGE-8526B (Firmware Version: 1.05; podłączany przez USB2IDE), Sempron 2500+, Abit NF-7, 768 MB DDR RAM, HDD 250 GB Samsung, Windows XP SP2 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Wydaje mi sie ze bez InCD sie nie obejdzie bo dvd-ram zostal zrobiony wlasnie po to aby funkcjonowal tak jak dyskietka a plyta cd-rw nie i z tego powodu moze nie wystarczyc zwykly sterownik, takie jest moje zdanie
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2004
![]() |
No w***322;a***347;nie, ale w takim razie na czym polega r***243;***380;nica pomi***281;dzy zapisem pakietowym a MR? Przecie***380; to drugie rozwi***261;zanie mia***322;o by***263; harware'owe...
NEC ND-4571A (Firmware Version: 1-02), Pioneer DVR-111D (Firmware Version: 1.29), LiteOn 812S (Firmware Version: USOS; podłączany przez USB2IDE), LG CGE-8526B (Firmware Version: 1.05; podłączany przez USB2IDE), Sempron 2500+, Abit NF-7, 768 MB DDR RAM, HDD 250 GB Samsung, Windows XP SP2 |
|
|
|
|
#4 |
|
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Hmm tu masz wytlumaczone na czym polega roznica http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/m...untrainier.php
|
|
|
![]() |
|
|