![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
Platinum to kaszana
Ale jestem wkurzony, kupilem ostatnio 50 plyt Platinum 48X i zadna nie chce sie wypalac do konca na 40X !!!! (chodzi o to ze niektore przez chwile "ida" na 40 ale w polowie wypalania nagrywarka (LG 32@40
zwalnia a czasami w wogole nie che osiagnac predkosci 40X, w exstremalnym przypadku plyte wypalalo mi w predkosci 20X, testowalem wszystko w Nero CD speed , z moim hardware wszystko jest ok, na innych plytach nawet 32 da sie wypalac na 40X. Juz od dawna mialem watpliwosci do tych plyt ale teraz juz wiem na pewno ze Paltinum to ******
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
To nie jest wina płyt platinum tylko napędy LG tak mają. Poczytaj trochę wstecz forum a sie dowiesz.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
dokladnie
ja caly czas uzywam plyt Platinum i moge smialo powiedziec ze to jednej z najlepszych nosnikow ... no a jak sie podkreca nagryware i to jeszcze taka badziewna (czytaj LG) to co sie dziwisz...
|
|
#5 | |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
aha
wiec dlaczego na jakims badziewiu Memorex 32X spokojnie wypalila mi na 40 X !?!?!?!, wiem ze LG nie jest idealne ale wtedy kiedy ja kupowalem byla NAJTANSZA, a na tym mi zalezalo!!!
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Re: aha
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
ok wiec w cenie Platinum zostaja mi tylko Esperanzy, a na nich wszystko chodzi i sa markowe.
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
Cytat:
może też problemik tkwić w tym że Platinum robi kilku producentów Ale to już było(wstecz)... i nie wróci więcej (mam nadzieje).
|
|
|
#10 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
nigdy nie miałem, żadnych problemów z tymi płytkami...
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Eeee platiunum to faktycznie kiszka - nie dosc ze nie nigdy nie wiesz co za plyty wlasciwie kupujesz i kto toto robil to jeszcze calkiem niedawno ktos podeslal na forum zdjecie jak to z plytki tej marki... ochodzi bardzo ladnie caly nadruk...
|
|
#12 |
|
malomowny
Data rejestracji: 22.10.2001
![]() |
quote:
-------------------------------------------------------------------------------- caraboo napisał(a) ok wiec w cenie Platinum zostaja mi tylko Esperanzy, a na nich wszystko chodzi i sa markowe. -------------------------------------------------------------------------------- Esperanza jest markowa?? Ech stary, ty to masz pojecie o plytach. Widziales kiedys z czego robia esperanzy Mam kilka takich co maja takie samo oznaczenie i producenta jak Platinium. "SGH-80" . A na nadruk platinum nawalone w h..j lakieru z nadrukiem Esperanzy. Ogolnie to jest najwieksz GÓWNO. A problem lezy w LG a nie plytkach. poczyaj posty :-D Hoc |
|
|
|
|
#13 |
|
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
Powiem tak:
Platinum to juz przezytek i kicha(od kiedy wszyscy zaczeli je kupowac te plyty stracily straszbie na swojej jakosci) Datexy calkiem niezle teraz plytki(nagrywam na nich i sie nie uzalam) no i esperanzy(nawet niezle ale ale....) no ale przeciez swiat nie konczy sie tylko na tych plytkach
|
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
platinum i esperanza (black) to chyba najlepsze z najgorszych, które nagrywałem
![]() nagrywałem platinum 48x, chyba 30 sztuk i z tą predkością na Plextorze ![]() chociaż powiem szczerze, że filmy trzeba nagrywać wolniej, bo potem jakoś się zacinają i trzeba kopiować na hdd, żeby oglądać Kiedyś były fajne CDR-y, np. OEM-y Ricocha ze złotawymi spodami, a teraz ideą na masówkę i ciężko jest trafić dobre i tanie płyty tdk / philips / sony / verbatim to chyba jedne z lepszych marek w tej chwili ja kupiłem ostatnio: ESPERANZA BLACK 700mb (max 24x) na szpuli po 1.4 PLN Verbatim DataLife 700 mb (max 40x) na szpuli po 1.3 PLN
|
|
#15 |
|
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
Gdzie kupiles verbatimy na szpulce po 1,3pln
![]() a co do esperanz to ja mam taniej ale niestety na nich nie kopiuje
|
|
|