![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Amisat
Data rejestracji: 22.12.2002
![]() |
LG 48x24x48
Cześć!Jest może ktoś kto by mi napisał co mam zrobić z tą nagrywarką LG 48x24x48.Mianowicie mam problem polegający na tym,że nagrywarka chce mi tylko nagrywać płyty CD-RW z prędkością tylko 10x !!!Wkładam do niej płytę 12x Platinum 700MB ,a moja nagrywarka tylko pozwala na 10x.To dziwne,bo u kumpla ta samiuteńka płyta idzie na 12x właśnie na LG tylko na modelu 40x12x40.Co dzieje mi się czy to nie jest przypadkiem popsuty sprzęt(LG moje)?Napiszcie jak najszybciej,bo nie wiem co mi powiedzą w serwisie,a wiadomo co człowiek wie to wie!Aha jeszcze -z płytami CD-R nie mam problemu nawet Esperanza idzie na 48x.Ogólnie nie można powiedzieć wszystko nagrywa ,tylko to RW ma cały czas 10x.Co robić ,co to może być?Z góry dzięki.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Moim zdaniem powinienes byc zadowolony.
Ale to moze dlatego ze jest juz pozno. Pozdrowienia Krajek |
![]() |
#3 | |
Amisat
![]() |
odp
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Mam wrazenie, ze piszesz o predkosci zapisu 12x i wyzej
LG48x ma te przypadlosc, ze modul sprawdzjacy nie pozwala na wyzsze predkosci zapisu niz sam sobie ubzdura. I trzeba to przyjac do wiadomosci i juz. Jak masz nieco gorsza jakosciowo plyte to tak jak ja ustawi tak bedzie i nie ma sily zeby ta nagrywarke przekonac ze jest inaczej. Pozdrowienia Krajek |
![]() |
#5 |
Amisat
![]() |
servis
Dziś zadzwoniłem do centralnego servisu i usłyszłem największą głupote XXI wieku.Powiedział mi osioł,idiota,że dlatego nie nagrywa z 12x na płytce 12x,bo to może być sprawa transferu i kondycji systemu.Osłów servisantów z Warszawy nie brakuje.Jaki transfer,jaki system,jak ja tylko włożę płytę do nagrywarki przy włączonym NERO 5.10 i jeszcze nic mu nie wskaże do nagrywania a już pokazuje 10x.Mam Athlona1700XP ,128 ram Kingston,40 Gb dysk z partucją i DVD LG który normalnie(tak mi sie wydaje)chodzi.To jest dziwne i jeszcze coś dziwniejszego zobaczyłem.Wczoraj sprawdzałem programem Nero info tool szybkość Nagrywarki CD-RW 48x24x48 i okazało się ze czyta ona z max prędkością tylko 40x-dla każdej włożonej płyty(25szt sprawdzałem).Ona fiksuje,a servis jak zwykle najlepiej by się wyparł nagrywarki.Może ktoś z was miał podobny kłopot?(lub ma).Bo z tym czytaniem,to *** mu w dupę ,ale tego RW to Qurwa mu nie podaruję!!!
|
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.11.2001
![]() |
uhm...ja mam 8480b i tez max odczyt 40x
![]() a propos Dzis tez zadzwonilem do serwisu Lg -aby rozwiac swoje watpliwosci z "gwarancja" na nagrywarki cdrw Otoz gwarancja nie przepada (jak czytalem pare razy w necie) jezeli zmieni sie firmware nagrywarki! ![]() ![]() Takze ,juz nie szukam biosu 1.03 w formacie HEX... ![]() pozdr i Zycze Spokojnych Swiat |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
...
Mam ta sama nagrywarke ale jeszcze nie nagrywalem CD-RW. Zobacze z jaka szybkoscia beddzie nagrywac u mnie. Radze ci sprobuj innych CD-RW moze to byc wina nosnika.
|
![]() |
![]() |
#8 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... wrzuć do nagrywarki Verbatimkę lub TDK CD-RW, zobaczysz, że pójdą z maxymalną prędkością tzn. x12 i x16
#9 |
Amisat
![]() |
Podziękowania
Dzięki za wszystkie rady.Czekam też,że może ktoś nagrał na Platiunumie x12 CD-RW.Chcę się dowiedzieć czy ten głupi napęd jest taki kapryśny i to każdy,czyli wasz te same ma problemy.A odnośnie TDK to mieszkam w Warszawie i na giełdzie jeszcze nie ma 12x CD-RW,a w sklepie lepiej nie pytać,bo patrzą z niedowierzaniem.Czekam,że ktoś może ma podobny problem z CD-RW z tymi prędkościami,bo producent nie chciał nawet dostarczyć krążka 24x CD-RW.Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Re: LG 48x24x48
Mam tą samą nagrywarkę, Platinumy CD-RW 4-12 nagrywa mi x12. Natomiast max odczytywanie to x40, co mnie trochę śmieszy (nagrywam 48, a odczytuje 40). Może załadowanie nowego biosu coś pomoże, ale chyba poczekam z tym do stycznia.
Natomiast zaskoczyła mnie korekcja, wcześniej miałem CD-ROM Teaca 32 i kilkanaście płytek spisałem na straty, podczas gdy LG przeczytało 90% bez zająknięcia. |
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.11.2001
![]() |
Ja mam Lg 8480b i bios 1.04...CDRW 12x nagrywa mi Akossa CDRW 700MB 4-10x Silver
![]() pozdr |
![]() |
![]() |
#12 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Magrywarki LG48x sa kaprysne, to juz wszyscy tu wiedza. Szukaj plytek do szybszego zapisu, ja widzialem 2-3 tyg temu we wrocku na gieldzie cdrw Verbatim 24x za 7 zl (700MB), ale sam kupilem w tym miejscu verby 10x bo maja nagrywarka i tak szybciej ich nie nagrywa (placilem 5zl).
|
![]() |
![]() |
#13 |
Amisat
![]() |
Pomóż
A co wy sądzicie,czy może być tak,że znajdę w końcu tą płytkę CD-RWx24 np.TDK i okaże się,że też nagrywa x10.Co wtedy?Serwis jest za głupi,żeby to zrozumieć!I co to wtedy oznacza (co za choroba się przytrafiła nagrywarce)?Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
#14 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
poczekaj, najpierw kup, wypróbuj, jak nie pójdzie będziemy się martwić
|
|