![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Problem z uaktualnieniem firmware'u w LiteOn LTR 40125S
Mam problem z uaktualnieniem firmware'u w nagrywarce LiteOn LTR 40125S.
Standardowo miałem wersję ZS0K, a chciałem wgrać najnowszą ZS0P. Odpaliłem exe i kliknąłem Flash. Cała procedura flashowania trawała dość długo (jakieś 20minut), po czym napis informujacy o stanie zminił się z ~flashing na ~reading back & veryfing. I tutaj wyskoczył komunikat że bios odczytany z wzorcowym są różne (czyli jakby źle się sflashowało) i koniec. Po całym procesie nagrywara dalej działa, a wersja firmware'u pozostała niezmieniona - czyli ZS0K. Ale mam wrażenie, ze czasem coś jest z nią nie tak. O co w tym chodzi i co z tym zrobić ![]() Czy ktoś miał podobny problem - może to wersja systemu (WinXP), albo jakiś sterowników ![]() Proszę o pomoc i z góry wszystkim dziękuję!!! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
spoko spoko
czasami xp robi takie rzeczy ale może w twoim wypadku da się coś innego zrobic niż zmiana sytemu! -na czas przed flashowaniem wyłącz dma dla nagrywarki -możesz odpiąc z taśmy na której jest nagrywara inne urzadzenie (tak aby była sama) -możesz jeszcze spróbować zassać jeszcze raz wersje biosu tylko może z innej strony! Jeśli te czynności nie pomogą zmien na chwile sytem na 98 sflashuj nagryware i powróc do xp:-D |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.11.2002
![]() |
Albo, idź do kogoś kto ma Win98, i u niego sflashuj.
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Więc uważacie że to kwestia systemu? WinXP?
Popróbuję, może coś z DMA jest nie tak, a jak nie to pod WinME (z Win98 nie mam nikogo znajomego chyba). Dzięki - jak zadziała to jeszcze napiszę, o co chodziło :-) Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Już wszystko ok.
Odpaliłem jeszcze raz - też na XP - ale na innym dysku i bez DMA. I poszło w momecie - może z 1 sekundę i jest OK!!! Dzięki za pomoc !!! Pozdrawiam IGI |
![]() |
![]() |
|
|