![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
![]()
Mam nagrywarę lg 48x24x48, nie mogę jednak nagrywać na 48 tylko x32, mam płytki media-techa niby x48. Czy to wina płyt, czy może coś nie tak z łączem nagrywary z kompem? Przy płytach tej samej firmy tyle, że x40, Nero pozwala też nagrywać x32. Dękisz miatka z góry..8)
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Kup przynajmniej do testów płytki znanego dobrego producenta VERBATIM TDK o limicie predkosci 48x i zobacz jak pali te 48x. Niestety i tak okazuje sie ze duzo czasu nie zaoszczedzisz - tak jush jest. Zainsatluj jeszcze ASPI i jak masz płyte głowna na ViA to Via 4in1 dobrze by było zdefragmetowac HDD i powyłączć programy w tle. |
![]() |
![]() |
#3 | |
Bywalec
Data rejestracji: 04.07.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#4 |
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
a moze to wszytko przez DMA
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2002
![]() |
Też mam tą nagrywarkę - od piątku -
Pytanie czym nagrywałeś ( jakim programem )? Ja nagrywałem clonem obraz który po wypaleniu zajmuje jakieś 600 MB. Fakt clone pokazywał mi szybkość nagrywania 32x. Ale płytka wypaliła się w ok. 2.5 min (+/- 10 sek. ). Płytki których używałem bez problemu wypalają się na Lite_on'ie 40x (mojego kolegi), ale czas wypalania jest dłuższy ok. 3 min (nawet troszkę więcej). Podobne "rzeczy" nagrywałem na Lite_onie 32X w ok. 3,5 min - moja poprzednia nagrywarka. Może cała sprawa rozbija się na tym, że póki co ten model LG'ika nie znajduje się na oficjalnej liście obsługiwanych przez clone'a urządzeń ? Wiem jedno, na razie ten LG nie potwierdza moich uprzednich obaw co do jakości sprzętu tego producenta - na szczęście. Po dłuższym posługiwaniu się Liteon'ami modele 24x i 32x zaryzykowałem zakup LG'ika i na razie nie rozczarowałem się. pozdrówko |
![]() |
![]() |
#6 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: LG 48x24x48, a tyle nie mogę....
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.11.2001
![]() |
Wgraj najnowsza wersje biosu.1.02 -moze pomoze
ja mam lg 8480b i wgralem dzis bios 1.04 i o dziwo pomoglo ![]() Juz np.Tdk 48x d-view jest widziana i zapisywana na max 48x! pozdr |
![]() |
![]() |
|
|