![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.05.2003
![]() |
cdrw - blad?
Mam pewien problem, nie moge nic nagrac na plyty cdrw, kilka kupilem dla pewnosci Verbatima i Dysana. Zadnych problemow nie mam ze zwyklymi plytkami cdr. Jak nagrywam na cdrw przez sekunde sie cos dzieje i nagle wyskakuje blad. Co ciekawe jak chce plyte wyczyscic to zaczyna czyscic jakies 5 sekund i przestaje... No i nagrywac moge tylko z max predkoscia 2x a przy cdr max8 spotkal sie ktos z takim problemem??
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Re: cdrw - blad?
Cytat:
Miedzy innymi co to za nagrywarka, jakie plyty jaki spzrzet jak podlaczone itp. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
:}
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
............
Jeżeli nie możesz nagrywać na płycie 700MB, to może twoja nagrywarka nie obsługuje tych płyt. U mnie tak jest, nie mogę nagrywać na cd-rw 4-..., a mogę nagrać na 1-4. Max prędkość mojej nagrywarki przy nagrywaniu cd-rw 4.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Re: ............
Cytat:
![]() Wlasnie jezeli kupiles plyte HS (takie sa najczesciej teraz spotykane - np wspomniany Dysan), lub US (takie sa najrzadziej teraz spotykane ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Mam LG 8/4/32 czyli max na cdrw to 4x a mam cdrw gdzi ejest napisane 8-12x wiec to pewnie tego jest wina
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Teraz są w handlu trzy rodzaje płyt CD-RW:
1) zwykłe, do nagrywania z prędkością maksymalnie 4x (choć możesz jeszcze natrafić gdzieś w starych zapasach na płyty tylko 2x) 2) High-Speed, różne oznaczane: 4-10x, 4-12x, 8-10x, 8-12x. Ważne jest to, że chociaż płyty te bywają oznaczone 4x, nie można ich nagrywać z starszych nagrywarkach, które nie obsługują RW-HS. 3) Ultra-Speed, 16-24x, ciągle jeszcze trudne do kupienia, tylko do nagrywarek oznaczonych Ultra Speed. Do Twojej nagrywarki pasują tylko zwykłe płyty. Kupując płyty RW patrz uważnie na oznaczenia - niektóre firmy stosują niemal identyczne opakowania dla płyt zwykłych i HS i trzeba się dobrze przyjrzeć!
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
aha, wielkie dzieki za wyjasnienia
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Ah, i jeszcze jedno: starsze napędy CD i nagrywarki mogą mieć kłopoty z odczytem nagranych (oczywiście w innym napędzie) płyt RW-HS i RW-US.
![]() |
#9 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
apropo US-cdrw - czy moge cos z nimi zrobic w mojej LG? [oczywiscie oprocz zwyklego odczytania]
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|