![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
Przepalone CD-RW
Przepaliłem płytkę CD-RW. Teraz ani CD-ROM, ani nagrywarka jej nie widzą, a co zatym idzie nie mogę jej skasować. Macie jakieś pomysły, żeby ją odzyskać
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Sluchaj:
Przepalone - rozumiem overburning. Najpierw zanim zaczniemy wyciagac wnionchy to skocz z tym do kumpla na nagryware. Jesli i u niego nie widzi tej plyty to niestety po płycie. Jest to (chyba) możliwe, poniewaz laser mogl cos zrombac z plytka (lead-out, lead-in) podczas gdy przepalał. No coz. Tak to czasami bywa (ale i tak jest to troche dziwne) Pozdro. Gazor |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
No ja troch einaczej to rozumiem niz kolega, bo tez tak mialem z kilkoma roznymi plytami CD-RW (Philips i Verbatim). Uszkodzenie plyt nastapilo na nagrywarce Philipsa CDD3610. Nie byla w stanie odczytac (czyli rowniez naprawic) ich nagrywarka Yamaha X4. Plyty rzucilem na polke i tak przelezaly pol roku. Po zakupie nowego sprzetu (Teac CD-W512EB) wszystkie uszczkodzone plyty zostaly przez ta nagrywarke odczytane i wyczyszczone (czyli dla mnie naprawione
![]() Specem od sprzetu nagrywajacego nie jestem, ale wydaje mi sie ze po prostu nowsze nagrywarki maja duzo lepsze metody korekcji bledow, a i moze lasery sa doskonalsze. A to moze dla ciebie oznaczac klopoty, ze cos nie tak zaczyna sie dziac z twoim sprzetem. |
![]() |
![]() |
#4 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Sprobuj nagrac na inna cd-rw 400 Mb i sprawdz co bedzie.
To powinno roztrzygnac problem (kto ma racje :-)))))) Pozdro. Gazor |
![]() |
![]() |
|
|