Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.11.2002, 00:58   #1
PaoloS
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.06.2002
PaoloS w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wysuwająca się tacką DVD-Romu,dwa razy przy włączaniu kompa

Niedawno zmodernizowałem swojego blaszaka, dokupiłem procka (AMD 2000+XP), płytę główną (Asus A7V333), pamięć (DDR 256), kartę grafiki (G4 440MX), po złożeniu tego wszystkiego do kupy i włączeniu okazało się że przy włączaniu komputera tacka od DVD-romu, dwu krotnie otwiera się i zamyka, próbowałem chyba wszystkich ustawień w biosie i nic nie pomaga, acha chciałem dodać że dzieje się tak tylko przy włączaniu, jeżeli naprzykład włączę w Windowsie Uruchom ponownie to wtedy jest OK, ale jak zrobię twardy reset to tacka wysuwa się. Powiem szczerze że zaczyna mnie to denerwować zadzwnoniłem do firmy gdzie kupiłem części to koleś powiedział że to wina mojego napędu DVD. Jeśli ktoś wie o co w tym wszystkich chodzi bardzo proszę o pomoc, Z góry dziękuję
PaoloS jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.11.2002, 13:34   #2
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Może coś masz z kablem IDE. Sprawdz go, wyjmij z napędu i ponownie włóż. Może coś pomoże. Nieraz jest to przyczyna, bo styki mogą nie przylegać do siebie. U mnie tak było podobnie ze stację dyskietek, tylko że w Win była rozpoznawana a nic nie reagowała.
SEBAW jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2002, 00:24   #3
zibix
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 05.11.2002
zibix zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
w napedzie dvd niezadko sa dwie zworki z tyłu jedna jest do ustawiania slave/master/c sel a duruga to jakiś reset (nie chce mi sie sprawdzać)
ja nie miałem tej zworki i miałem to samo włożyłem zworke i znikł problem albo jezeli masz taka zworke to ja wyjmij

mam ta sama płyte Jakie masz wrazenia? (mam model z raidem i w ogule full wypas)
zibix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: