Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 17.11.2002, 23:24   #1
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DTS-Audio CD i inne !!! Zapraszam.

Moze i temat jest OFF-TOPIC, ale najwiecej gosci jest w tym dziale i dlatego zamieszczam ten temat tutaj.

Od pewnego czasu kraza po sieci ( eDonkey, DirectConnect ) plyty Audio wydane w DTS lub tzw. HD-CD. Posciagalem z czystej ciekawosci i dla porownania jakosci kilka tych cudenkow. I prosze panstwa (...) dokad mialem do czynienia "tylko" z klasycznymi AudioCD myslalem ze do perfekcji wiele niebrakuje, ale w momencie jak uslyszalem jakosc takiej plyty ( DTS,HDCD ) zwalilo mnie z nog... Naprawde goraco polecam. Posiadam zarowno Odtwarzacz CD jak i Amplituner firmy Yamaha, glosniki B&W - czyli w miare doby sprzet. Kilka tych plytek ktore sciagnalem mam rowniez w wersji klasycznej ( AudioCD ). Mialem wiec mozliwosc porownac jakosc brzmienia. W mojej - mam nadzieje obiektywnej - ocenie, moge spokojnie powiedziec, ze te plyty to polaczenie tego co najlepsze w klasycznym CD i "analogowej"/vinylowej plycie ( wyjadacze beda wiedziec o czym mysle ).

P.S. Po pierwsze - gdyby ktos posadzic chial mnie o popieranie piractwa, to sprytnie odpowiadam ze powyzej nie podalem zadnych wykonawcow ani tez tytulow plyt ( kazdy amator moze nagrac swoja wlasna plyte i walnac ja do sieci ) ;-)))

Po drugie - sa pewne perelki, ktore dla satysfakcji i rowniez z szacunku dla wykonawcy posiadam w oryginale. Plyty te kupuje poprzez internet ( karta platnicza MAESTRO ) z Australi - jezeli ktos chce to moge podac adres. Kupuje juz tak od ponad roku ( rowniez koncerty na DVD ) i zakupy wliczajac koszt przesylki sa tansze co najmniej o 30% NIZ U NAS W KRAJU !!!!!! A jezeli chodzi o konto to jak na razie nie mialem zadnych przykrych niespodzianek. Po za tym na tym "specjalnym" koncie umieszczam zawsze tylko tyle pieniazkow ile wynosza zakupy - jak to sie mowi, strzezonego Pan Bog strzeze, jak sie sam strzeze.

Mam nadzieje ze zainteresuje was tym tematem i zapoczatkuje ciekawa dyskusYJE ;-)

Pozdrawiam wszystkich, Rafal.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: