![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2003
![]() |
InCD, Nero i Yamaha 8424E.
Witam Szanownych Użytkowników Forum.
Czy ktoś z Państwa spotkał się z następującym problemem : - przy sprzęcie Yamaha 8424E bios 1.0e i najnowsze wersje Nero OEM i InCD w systemie winme - Do tej pory nigdy nie miałem kłopotów z wypalaniem płyt z kolejnymi wersjami Nero przy prędkości x8 ( max dla nagrywarki ). Kilka dni temu ponownie zainstalowałem InCD ( poprzednio jakieś dwa lata temu i wszystko chodziło o.k. )i przeformatowałem płyty . Gdy używam tylko Nero bez problemu działa nagrywanie z szybkością x8, lecz wystarczy bym pod systemem użył płytki CDRW, a Nero ogranicza w ustawieniach maksymalną prędkość zapisu płyt do x4. Jedynym ( jak na razie ) sposobem jest restart komputera i nie używanie sformatowanych płyt. Czy mogę liczyć na jakąś poradę, dzięki której nie będę musiał ponownie uruchamiać systemu? Z góry dziękuję : Adam PS. Na tyle, na ile było to możliwe przez pół dnia przeszukałem Forum i nie znalazłem opisu podobnego przypadku. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
A czy Twoja nagrywarka umożliwia w ogóle nagrywanie płyt CD-RW przy predkościach 4x> ? Z Twojego opisu wynika, że jest to starszy sprzęt, a takowe obsługują max 4x speed.
![]()
#3 | |
TDI
Zlotowicz
![]() |
Re: InCD, Nero i Yamaha 8424E.
Cytat:
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2003
![]() |
Dziękuję za zainteresowanie.
Jak widać wyraziłem się nieprecyzyjnie. Po obsłudze w InCD płyt CDRW ( max x4 ) przechodzę do np. wypalenia CDR'a ( normalnie x8 ) i właśnie wtedy Nero obcina mi szybkość nagrania do x4 i x1 - zakładka "Zapis" opcja "Prędkość zapisu". Brak możliwości wyboru x6 i x8 ( oczywiście dla płyt CDR ). Poprzednio gdy używałem InCD z Nero nie miałem nigdy takich problemów. Zawsze była opcja nagrania CDR'a z maksymalną dla nagrywarki prędkością. Moim zdaniem Nero ( po wcześniejszym użyciu InCD ) zachowuje się tak jakby stale miał doczynienia tylko z CDRW, a nie CDR'ami. Mam nadzieję, że można to jakoś skorygować w konfiguracji. Będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam : Adam |
![]() |
![]() |
#5 |
TDI
Zlotowicz
![]() |
Może po prostu spróbuj zainstalowac nową wersję Nero.
|
|