![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Nero
Mam mały problem
Mam nagrywarke LG 48/24/48 i używam Nero 5.5.10.0 z polką łatką. Mam nastepujący kłopot: Kupuje płyty (Akossa) ktore nagrywaja z predkoscia 48x.Po wlozeniu krazka do nagrywarki i wzieciu na nagrywanie maksymalna predkoscia jaka moge nagrywac jest 40x. Tak samo sie dzieje jak mam plyty ktore moge byc nagrywane z max. predkoscia 40x wtedy moge "wypalac" plyty z maksymalna szybkoscia 32x. Moje pytanie brzmi: Czemu tak jest, jaka jest tego przyczyna i jak to mozna naprawic? Skad mam sciagnac potrzebne w razie czego oprogramowanie,latki,patche,cracki (prosze podac linki badz strony) Z gory serdzecznie dziekuje za pomoc
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
W większości przypadków gdy używasz tanich płyt są one niestety "przebijane" tzn. pisze na nich , iz są dadykowane np. do prędkści 40x gdy tak naprawdę nośnik nie daje rady zapisać się szybciej niż 32x. Kolejna sprawa to nagrywarka LG , ona też może (ale nie musi)powodować pewne kłopoty.
Kup sobie lepsze płytki Verbatim, TDK i wtedy zobacz co sie dzieje. I jeszcze jedno , gdzie się tak spieszysz z tym nagrywaniem? Możesz się niestety wkrótce o tym sam namacalnie przekonać gdy Twoje nagrane 40x i w górę płytki za jakieś 6 miesięcy będą czyste. No ale cóż wybór zależy od Ciebie...... |
![]() |
![]() |
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Przyczyną tego jest Firmware nagrywarki zła identyfikacja nośników....
![]()
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 13.02.2003 o godz. 15:04 |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Mam ta sama nagrywarke. Dokladnie - glowny problem lezy w firmware, bo np na biosie 1.00 pomimo ze dysany rozpoznawal jako 48x ale i tak przy nagrywaniu zchodzil do predkosci 16x. Wgralem nowy bios 1.02 i teraz wszystko ok, te same plytki 48x spokojnie ciagna. Inna sprawa nad ktora sie tez zaczynam zastanawiac to trwalosc po takim szybkim wypalaniu. Jaka predkosc rozsadna polecacie do wypalania plytek?
Pozdro |
![]() |
![]() |
#5 | |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Cytat:
wychądząc z założenia " spiesz się powoli". |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Ja nagrywam z 48x i wszystko jest w porządku.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
ok dzieki za wyjasnienie ale jeszcze chcial bym wiedziec skad mam sciagnac tego biosa 1.02 i jak bo bezpiecznie zaintalowac na windowsie xp home. (prosze o podanie linkow lub przeslanie tego biosu na mojego maila: giecek@o2.pl)
dzieki za pomoc
|
|