Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.10.2001, 16:14   #1
nordbasse
Gość
 
Posty: n/a
Lg 8x 4x 32x + ASUS P5A = problem z buforem podczas nagrywania

No wiec mam problem ktory dotyczy sprzetu: Asusa p5a (płyta główna) i nagrywarki Lg. Podczas nagrywania bufor berdzo szybko spada. na innych plytach głównych tego problemu nie ma (oprócz asusów) skolei na asusach ten problem istnieje. Z tego co mi wiadomo problem tkwi w ustawieniach w biosie plyty główniej. A ja niestety nie mam zielonego pojęcia co i gdzie ustawić, bo kombinowałem na rózne sposoby i w koncu uzyskalem wynik stabilnego nagrywania przy predkosci 4x. Prosze o pomoc na maila:
nordbasse@hoga.pl w miare mozliwosci pomoge innym w ich kłopotach z konfiguracja sprzętu. Z góry dzięki!!!
 

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.10.2001, 10:33   #2
TronicK
Gość
 
Posty: n/a
Mam ten sam problem
 
Stary 07.10.2001, 12:12   #3
Nikita_Bennet
staruszek
 
Avatar użytkownika Nikita_Bennet
 
Data rejestracji: 02.06.2001
Lokalizacja: warmińsko - mazurskie
Posty: 799
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mam ten mainborad i jest nawet nawet
wypalanie 8x dziala u mnie bez problemu
piecyk yamaha 8/4/24s
wlocie z cd ->cd-rw
z image'a z hdd->cd-rw
z mp3 z konwersja w locie do audio
wsio jest ok
przy wyzszych predkosciach podobno sie wykrzacza
bios ostatni lub wersja beta 1012 - dziala tak samo
nawet na ustawieniach default w biosie
__________________
Odrzucamy krolow, prezydentow oraz glosowanie.
Wierzymy w zgode powszechna oraz kod wykonywalny
D. Clark - Internet Wizard
Nikita_Bennet jest offline  
Stary 14.10.2001, 17:40   #4
kuba
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.04.2002
Posty: 6
kuba w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak by ktos mogl mi poscic na maila bios do asus P5A w wersji 1010 bum byl bardzo wdzieczny
kuba jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.