![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.05.2003
![]() |
Lg & Btc
Czesc
![]() Mam problem z nagrywaniem plytek 800mb na moich nagrywarach. Zacznijmy moze od LG: Otoz tam mam nagryware LG i jest napisane ze obsluguje overburning i powinien nagrywac 800 a wszystkie czyta jako 700 ( mam wszystko poustawiane: overburning i cala reszte a nie mam pojecia czemu widzi 800 jako 700. Uzywam Nero 5.5.10.20 podam jeszcze tylko ze nagrywara ma jakies pol roku i jest to LG 32x10x40 a dokladniej to LG GCE-8320B Teraz BTC: Na drugim compie mam nagryware BTC 32x10x40 czyli BTC BCE 3212IM ktora tez ma jakies 8 miesiecy. Z nia juz jest troche lepiej bo nagrywa mi 800 ale niestety tylko kednej firmy AKOSS -jak wloze innej firmy plyre to w informacji o nosniku wyskakuje mi ze plyta ma tylko 700mb i nie moge nagrac filmu co ma 738MB Czy jest jakis sposob na te problemy? Czy mozna cos podkrecic, poprawic w tych nagrywarach ![]() Bede wdzieczny za kazda rade -pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Zadna nagrywarka o ile mi wiadomo nie widzi nosnika 800 MB jako 800 tylko jako 700. Dlatego trzeba miec ustawiony overburning na minimum 90 min (800MB) i oczywiscie plytka tez musi byc 800MB bo inaczej nie da rady nagrac wiecej jak 720-730 (srednio).
Jezeli nagrywarka poprawinie obsluguje takie nosniki to nie powinno byc problemu z nagraniem 800 MB.
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Czy ktos wie jaka jest przyczyna? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Jeśli używasz Nero to wyłącz kreatora i powinno być już OK.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Nigdy nie uzywam Kreatora w Nero... i nie jest ok
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
nero pozwala na overburning tylko w trybie DAO
wylacz multisesje, wlacz DAO i jak zapyta czy chcesz uzyc overburningu to daj "tak" powinno nagrac bez problemu na kazdej plytce 800mb z tym BTC i Akosem to mnie zaskoczyles - to chyba pierwszy przypadek ze plytka 800mb jest widziana jako 800mb btw - najlepiej takie plyty nagrywac jak najwolniej np x8 lub w ostatecznosci x12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
hehehe - nie chcieliscie adminy zrobic mega posta na poczatku o overburnie to macie teraz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|