Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.04.2001, 14:59   #1
ZORRO
Gość

Nero i 12x "w locie"

W ww programie w wersji 5,004 (chyba) mam taki problem.
nagrywarka LG 12/8/32, cd-rom LGx52
Kiedy chce skopiowac plyte "w locie" program najpierw testuje predkosc i never nie chce nagrywac z predkoscia 12x. I nie jest to wina nagrywarki bo ona to by chciala w tej predkosci nagrywac ale z cd romu nie chca tak szybko przeplywac dane. Kreci sie powoli i tylko czasaem "wzbudza" sie i zaczyna krecic sie z wieksza predkoscia (bo to slychac) ale za moment znow zwalnia. Dodam ze mam 128 ramu, bufor ustawilem zgodnie z zaleceniami programu max na 51 Mb plytki odpowiednie i nie wiem co mam wiecej ustawic zeby to zadzialalo. Najszybciej "w locie" nagrywa sie 8x.

Dzieki za sugestie
POZDRO

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.04.2001, 00:05   #2
gAzZzZoR
Kinetic

Data rejestracji: 09.04.2001
gAzZzZoR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mi tak samo robi. Zadowol się tym co Ci daje Nero, a lepiej nie nagrywaj w locie - Nero lepiej wie co dla niego dobre, a ja bym włąbał chyba z 20 płytek gdyby nie cd-rw (bo testowałem nagrywanie w locie)

Pisz co chcesz (oczywiści pytania ...)

Pozdro. Gejorek :-)
gAzZzZoR jest offline  
Stary 20.04.2001, 10:36   #3
ZORRO
Gość

Tak specjalnie to mi na tych 12x w locie nie zalezy, ale chcialem sie dowiedziec czy to ja cos spapralem, czy to program. Sa przeciez inne programy, ktore pewno sobie z tym radza. Jeszcze nie testowalem nowego clonecd z opcia "w locie".
Pozdrawiam

Stary 20.04.2001, 18:16   #4
cdwriter20
Gość

Nagrywam w locie w Nero 5.5.04 i CloneCD 3.0.0.7 i wszystko jest jak najbardziej w porządku :-)
Używam do tego CDROM Teac 40x i Nagrywara Teac 512EB. Wszystkie plytki pale max.predkoscia 12x
Pozdrawiam.

Stary 21.04.2001, 13:23   #5
gazor.
Gość

WIEM WIEM WIEM !!!

Chyba wiem ...

Ja to naprawiłem, bo bawiłem sie na kompie i włączyłem tryb DMA. Teraz chodzi jak marzenie...

Stary 25.04.2001, 16:27   #6
Konlin
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.03.2001
Konlin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam ta sama nagrywarke i ten sam CD-ROM, podpiete do tego samego kanalu na plycie i wszystko w locie idzie. Oczywiscie przy pierwszej plytce zrobilem symulacje ale od tamtej pory robie wszystko na zywca i na razie nie spalilem zadnej plytki na kilkanascie.
Konlin
Konlin jest offline  
Stary 25.04.2001, 17:44   #7
ZORRO
Gość

Ja chyba mam wlaczony DMA choc sam juz teraz nie wiem. Sprobuje to zrobic moze sie polepszy.
Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam

Stary 26.04.2001, 16:50   #8
ZORRO
Gość

I rozwiazanie przyszlo samo. Zainstalowalem Nero 5.5 i wszystko smiga az milo popatrzec. Dodam ze mialem wlaczony tryb DMA.

Pozdrawiam

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: