![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
Problem z CDD 3610 Philips
Przy probie nagrania, mam komunikaty typu MEDIUM ERROR POWER CALIBRATION AREA IS FULL. Raz na jakis czas uda mi sie nagrac plyte. I o co tu chodzi?
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
a na czym nagrywasz,tzn. na jakiej płytce?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Jesli chodzi o plyki to na roznych tdk,basf itp wszystkie 1*4. Jesli chodzi o soft to klone,nero i wiele innych.
|
![]() |
#4 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Trudno powiedzieć, ale myślę że
jest chyba brudny w środku, bo sądąc po modelu parę ładnych lat ma. Trzeba do serwisu albo samemu wyczyścić. Nie radzę używania płyt czyszczących, bo one są do odtwarzaczy audio ( prędkośćx1) i można porysować soczewki |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
juz czyscilem, pozatym dziwne jest to ze jak juz zacznie nagrywac to idzie jak burza?
|
![]() |
#6 | |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#7 |
Gość
|
Mialem ta nagrywarke jakis czas temu. Na poczatku pomagalo czyszczenie. Pozniej jak nie pomoglo czyszczenie to czyscisz ja jeszcze raz i jak znowu nie to jeszcze raz. Uwierz mi to pomaga ale wczesniej czy pozniej pada na amen. A tak wogole to ten Philips jak poczytasz tu na forum to najbardziej nieudany chyba produkt jaki wyszedl. Wystarczy poczytac poprzednie posty.
P.S. Najlepiej kup no nowa uwierz mi tak jest duzo wygodniej. Ja kupilem Plexa i nie zaluje :-) |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.07.2000
![]() |
zgadzam sie z przedmowcami, palarka ma brudny laser i najprawdopodobniej rowniez mechanizm.
mozesz czyscic ale szkoda nerwow i czasu, zgadza sie ze niektore plytki moze wypalac bez problemu ale generalnie juz po niej wiec lepiej kup nowa a ta do szuflady ja tak zrobilem. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
No to mysle ze chyba juz po niej.
THX for all. ![]() |
![]() |
|
|