Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   LG czy LiteON (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lg-czy-liteon-13222/)

/||\aster 29.11.2002 01:26

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
Mialem podobny problem, ale po przeanalizowaniu testow na cdrinfo.pl oraz postow innych uzytkownikow postawilem na LiteOn'a i na pewno nie bede zalowal. Z LG-kow mam kuchenke mikorofalowa;p
Pozdrawiam:D

I jestes zadowolony i z Liteona i z LG:) . Ale tak seryjnie szczerze to gdybym mial teraz kupowac to nie wiem co bym wybral, ale na bank pomiedzy tymi dwoma firmami i jeszcze moze traxdata, ale to tez taki Liteon, ale naprawde to jest ciezki wybor, ale bym chyba jednak wybral LG bo juz go mialem i sie nie zawiodlem na nim;) .
Chyba za duzo ALE w tym poscie8-)

Krzycho83 29.11.2002 01:00

Mialem podobny problem, ale po przeanalizowaniu testow na cdrinfo.pl oraz postow innych uzytkownikow postawilem na LiteOn'a i na pewno nie bede zalowal. Z LG-kow mam kuchenke mikorofalowa;p
Pozdrawiam:D

Dara 28.11.2002 20:54

Potwierdzam, mi wybuchła płyta w LG DVD romie
to się może zdarzyć.

Ormianin 28.11.2002 15:56

Re: Re: LG czy LiteON

A ja mam Liteona tego na 48x i pale plyty z ta predkoscia, wszedzie chodza, co to za gadanie z tym ze sa problemy z odczytem....? Kto to wymyslil?

Co do LG nie mam zdania, pewnie jak nowy to extra sprzet, ale u moich znajomych po jakims czasie uzytkowania wywalala sie mechanika, mysle ze LG jest malotrwaly... Mialem juz monitor LG po 1,5 roku wysiadl na dobre i musialem zmienic monitor na nowy bo naprawa byla nieoplacalna... potem mialem LG CD-ROM 40x i 52x i byly problemy z DMA, bo zawieszaly system, zmienilem firme, jest teraz ok, ja juz raczej LG nie kupie, wybor nalezy do Ciebie

pozdrawiam :)

zibix 28.11.2002 02:23

Re: LG czy LiteON

Cytat:

miczal napisa***322;(a)
Planuje kupić swoją pierwszą nagrywarkę ale nie wiem jaką kupić.
Prosze doradzcie mi która jest lepsza: LG 48/16/48 czy LiteOn 48/12/48 czy może jeszcze inna?:cool:

Jak masz brać z tych firm to wez liteona 40 coś tam coś tam (tego z możliwością przerobienia na 48 (patrz dział przeróbki w cdrinfo.pl)

A jak chcesz coś DOBREGO to kup TEACA 40

Sprezyn 28.11.2002 01:28

no co Ty co to za pytanie pewnie, ze LiteOn.
LG to mozesz sobie mikrofalowke kupic albo
cos w tym stylu. Pomysl LiteOn to brzmi zawodowo,
jak masz Litka to juz prawie jestes Guru:-D

Tomgoo masz tez marynarke wojenna Sprezyna -
wszystkie okrety na Twoje rozkazy-
as you wish my lord8)

P_M_ 28.11.2002 00:18

Rzut monetą...

Warto to rozważyć. Ja wybrałem LG, bo cenię sobie święty spokój. Pstrykam na full, a nagrywara pali tak, jak trzeba. LiteOn jest też OK, ale musisz uważać z doborem prędkości. LiteOn ma wprawdzie świetną korekcję błędów, ale co z innymi czytnikami?
Na doborze prędkości przez LG się nie naciąłem. Kiedy ja paliłem jedne płytki na x24, czy x32 moi koledzy dawali czadu na x40. Moje płytki są wszystkie cacy, a ich nie wszystkie.

Pawel_k 28.11.2002 00:14

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Wez LG wez LG :-D
a potem wymien w sklepie na LiteOna :-D :-D

Druss 28.11.2002 00:09

Wez LG wez LG :-D

ThanatoS 28.11.2002 00:04

Lepszym wyborem od LG będzie jednak Lite-on:P

Pawel_k 27.11.2002 23:31

Re: Re: Mistrzu! Poczytaj najpierw!

Cytat:

cyprek napisa***322;(a)

O co chodzi z tym wybuchaniem płyty, poważnie, czy sobie żartujesz?
Chyba siła odśrodkowa przy 48x nie jest aż tak wielka, żeby płyte rozwalić ???

Więc jak to jest?

Cyprek

powiem ci ze mi jeszcze ani jedna plyta w napedzie niewybuchla - czy w 40x czy 48x czy w jakims innym. plytka ci moze wybuchnac w napedzie jak bedzie zle wywazona wtedy w wyniku dzialania roznych sil sie rozerwie - w koncu cd przy predkosci >40 silniczek zasowa jak ferrafi i wtedy o wybuch nietrudno :(

cyprek 27.11.2002 23:18

Re: Mistrzu! Poczytaj najpierw!

Cytat:

P_M_ napisa***322;(a)
Ja nie narzekam, bo różnica niewielka, a zdaża się, że płyty wybuchają... Sporo osób programowo zwalnia do x40.
O co chodzi z tym wybuchaniem płyty, poważnie, czy sobie żartujesz?
Chyba siła odśrodkowa przy 48x nie jest aż tak wielka, żeby płyte rozwalić ???

Więc jak to jest?

Cyprek

tomgoo 27.11.2002 23:03

@Master-Mój ;):P
@Dragal- tylko nie samozwaniec:cool:
ja mam przynajmniej 1 dywizje zmotoryzowaną Pawła:-D

dragal 27.11.2002 22:58

chlopaki, chyba wam sie swiaty pomylily to nie zadne RPG tylko cdrinfo, a byc generalem samozwancem tez mi cos. Byl kiedys tez w Rosji taki Dymitr, historia lubi sie powtarzac

/||\aster 27.11.2002 22:54

Miczal tam jest troche o LG jak przeczytasz to
Zapraszam do dyskusji tutaj :)
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=10092
Wg mnie wez LG, ale jak kupisz Liteona to tez bardzo dobrze zrobisz. Jak nie wiesz co kupic to rzuc moneta jak stanie na krawedzi to wez Teac'a - To jest celowy plagiat tylko nie wiem kogo
greetz

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:14.