![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() |
![]()
Mam putanie. Chciałbym sobie sprawić tą Nagrywarke ale nie wiem czy jest ona dobra. Wogule nie mam pojęcia jak się sprawują nagrywarki typu Combo i czy warto je kupić. I jeszcze nie jestem pewny czy system ochrony zapisu Superlink będzie dobrze wykonywał swoją prace. Chodzi o to żeby Nagrywała płytki i od czasu do czasu odczytała to DVD :). Prosiłbym o pomoc
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Sądzę, że lepiej mieć 2 oddzielne napędy - więc jeżeli tylko masz 2 wolne wnęki 5,25', to nie kupuj combo - lepiej kupić dobrą nagrywarkę i dobre DVD, niż kiepski napęd combo płacąc podobną sumę pieniędzy.
Moim zdaniem napędy combo nie mają żadnych istotnych zalet (mniejsza objętość za taką cenę to nie jest zaleta). SuperLink sprawuje się nadzwyczaj dobrze podczas niedopełnienia bufora, ale przy innych błędach (np. zawieszenie komputera) nic tu nie pomoże.
#3 |
Gość
|
LG są dobre - ale combo-nie. Słuchaj starszych, lepirj mieć dwa osobne napędy. Ja mam oba LG: CDRW 8080B i DVD DRD 8120B, jak widać nie są najnowsze - ale zero problemów:-D
|
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.02.2002
![]() |
To fakt !!! nigdy nie przepadalem za czyms co jest combo. Nigdy sie do tego nie przekonam. Popieram, ze jesli chodzi o LG to combo jest troszke badziewiaste :p ale to sa gusty i guscika. Sa tacy co lubia 2 w 1
![]() ![]() ![]() ![]()
#5 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
nagrywarka to nie szampon
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
Fakt, gdzies czytalem (CHIP lub KŚ) o zywotnosci i jakosci combo. Wypadaja nie najlepiej, powiedzial bym badziewnie. To sa chyba wogole jakies inne lasery, nie? Acha czy ktos slyszal cos o tych niebieskich laserach co beda mogly nagrywac o wiele wieksza pojemnoscia?
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.08.2002
![]() |
Mam to combo od roku . Zero problemów. Ponad 1000 płyt
|
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Miedzy lipcem 2002 a pazdziernikiem 2002, uplynal rok?!
1000 plyt? nagranych? odtworzonych? combo?(razem?) Nikt nie twierdzil, ze ma byc inaczej, jestesmy zwolennikami nagrywania w nagrywarkach, a nie w combach:-D |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
nie to, tylko gcc4120b. Sorry za pmyłke
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum