![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
LG GCE-8160B problem ze symulacją
Mam problem z przeprowadzeniem prawidłowej symulacji zapisu przy użyciu tej nagrywarki (LG GCE-8160B bios 1.02).
Otóż w Feurio nie mogę sprawdzić maksymalnej pojemności płyty. Ile bym nie wpisał - pokaże, że jest ok. ale przecież na płytę 80min. da się nagrać co najwyżej jakieś 82,5 min, ale nie 90 lub 99. Podobnie, problem występuje w NERO. Dlatego przygotowałem sobie obraz z 81min muzyki i tym razem użyłem płyty 74min (tu max na ogół wchodzi jakieś 77min). Symulacja przebiegła podobnie jak w Feurio, że niby da się to zapisać w całości. Nagrywanie jednak wywaliło się pod koniec (przh jakichś 76min czy coś koło tego)z informacją o błędzie zapisu - zresztą jak przypuszczałem. I teraz pytanie: czy ten model tak ma (gdzieś widziałem już podobny post) i czy to udało się komuś rozwiązać, czy to da się jakoś naprawić? Dodam, że nagrywarka bardzo dobrze nagrywa (bez błędów) bo mało używana i dobrze przechowywana. Poprzednio miałem LG CED-8120B i nie było z tym żadnego kłopotu - w ogóle nie miałem z nią kłopotów - symulacja i testy pojemności przbiegały prawidłowo. Czy kolejne wyższe modele LG mają też takie problemy? PS. Konfiguracja; Cel1,2 Abit ST6-Raid wszystko oddzielnie na master (narywarka Sec. Master płyty), 128MB Ram Win98 ASPI 4.60 (4.71 nic nie zmienia w tym temacie). |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|