Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.05.2003, 21:13   #1
marko30
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.04.2003
Lokalizacja: tutaj
Posty: 7
marko30 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Lg GCE 8400 B

problem z plytkami wypalonymi ta nagrwarka . Nie wiem co jest ale po wypaleniu plytki w nagrywarce Lg Gce 8400 B nie moge jej odczytac w niektorych napedach CDR np. CDR LG x52 lub odczyt trwa bardzo dlugo . Z odcztem w nagrywarce nie ma natomiast najmniejszego problemu.Probowalem na roznych biosach skonczywszy na 1.04 aktualnie mam wgrany ten ktory byl kiedy kupowalem naped 1.02.Prosze o jakas podpowiedz ,rade ...:-(
marko30 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.05.2003, 21:47   #2
marko30
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.04.2003
Lokalizacja: tutaj
Posty: 7
marko30 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy moze ktos mi pomoc ? Z gory dziekuje .
marko30 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.05.2003, 22:18   #3
P_M_
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 06.06.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 115
P_M_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
cóż

Bywa i tak. Przetestuj płytkę na innych napędach scandiskiem (z pakietu nero, albo innym). Wtedy będziesz wiedział więcej. Jakie błędy gdzie itp.. Potem do reklamacji. Można też od razu do reklamacji. Innej opcji nie ma.
PS. Czy te cdromy są jakieś dobre? Te lgx52 do najlepszych nie należą. Miałem kiedyś podobny kłopot z lgx32, ale po wyczyszczeniu, nasmarowaniu suwnic i upgradzie biosa jest wszystko ok. Poza tym wypadałoby, żebyś podał też markę płytek i z jaką prędkością palone. To czasem pomaga, bo z niektórymi nośnikami mogą być problemy, a są tacy, którzy o tym wiedzą. Trzymaj się!

Ostatnio zmieniany przez P_M_ : 26.05.2003 o godz. 22:25
P_M_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.05.2003, 23:19   #4
Tomek777
Alojzy
 
Data rejestracji: 12.11.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 399
Tomek777 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1.Uzywaj dobrych plytek i nie pal zbyt szybko.
2.Zwykly CD-ROM moze byc juz wysluzony i po prostu zle czytac. Poza tym ma on zdecydowanie gorsza korekcje bledow niz nagrywarka.
Tomek777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.05.2003, 18:34   #5
marko30
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.04.2003
Lokalizacja: tutaj
Posty: 7
marko30 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
....

wypalalem na plytkach TDk CD-R80 z predkoscia x12 i nic ...rece mi juz opadaja ..najchetniej bym ta nagrywarke podmienil na jakas inna .Chociaz wczesniej mialem tez LG tylko ze palila max x12 ale za to bezporblemowo . A ta ..kicha
marko30 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.05.2003, 18:40   #6
paja
niezwykły
 
Avatar użytkownika paja
 
Data rejestracji: 07.02.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 1,202
paja zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
możesz nagrywać szybciej niż cdrom odczytuje
__________________
kto najlepiej gra na wieśle? otóż ja gram całkiem nieźle !
paja jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.05.2003, 18:44   #7
marko30
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.04.2003
Lokalizacja: tutaj
Posty: 7
marko30 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CDRom jest jak pisalem X52 LG ale co z tego jak nie czyta z mojej nagrywarki .
marko30 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.05.2003, 18:49   #8
paja
niezwykły
 
Avatar użytkownika paja
 
Data rejestracji: 07.02.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 1,202
paja zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
o sorry źle napisałem wiem że jak nagrłem koledze płytkę z szybkością 48x a on ma 24 to mu nie czytało sprawdź czy masz tak na innych płytkach
__________________
kto najlepiej gra na wieśle? otóż ja gram całkiem nieźle !
paja jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.05.2003, 19:13   #9
marko30
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.04.2003
Lokalizacja: tutaj
Posty: 7
marko30 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
na innych jest podobnie wyglada na to zenie wazne na jakiej wypalam
i tak nie jest czytelna do konca ..jezeli juz da sie cos odpalic np.jakis filmik tonp w polowie sie zatnie ...i klapa
marko30 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.