![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.11.2002
![]() |
8481b i upgrade firmwaru
Witam
mam pytanko jak upgradowac biosa do LG 8481b. Obecnie mam 1.0 a chciałem miec ten 1.02, bo podobno usprawnia predkosc nagrywania plytek paru producentow. Problem polega na tym ze sciagnalem nowego biosa razem z tym progsem je6. I startujac z dyskietki w dosie wpisuje - je6.exe je6lg102.hex potem progs wyktywa gdzie jest nagrywara i nagle wypisuje: "Cannot flash between diffrent models" - czy jakos tak. Co mam zrobic by upgradowac? Nagrywara jest napewno 8481b. (48/24/48) help plz Arkadiuss |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
hmm....
Tyle madrych glow i nikt nie jest w stanie nic mi poradzic ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.11.2001
![]() |
Trudno powiedziec..wyglada ,ze robisz wsio OK
![]() pozdr |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
hmm ona jest teraz jako master
![]() jeszcze pomysle ale jakos tego nie widze ze sie uda. pozdro i dzieki za oznake zycia, bo myslalem ze juz nikt nic nie napisze pozdr. Arkadiuss |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Pantest - dzieki za pomoc. Zmienilem nagryware na slave a CDroma na master i poszedl upgradzik biosu bez bolu.
jeszcze raz big thx pozdrofka Arkadiuss |
![]() |
![]() |
#6 |
Amisat
Data rejestracji: 22.12.2002
![]() |
pytanko
Mam tą samą nagrywarkę LG 48x24x48 i mam problem z CD-RW x24.Mam bios 1.00,i myślałem ,żeby zmienić na ten nowszy,ale zastanawiam się czy potrafię.Ale nie w tym rzecz.Chcę was spytać jak ta nagrywarka(twoja) nagrywa ci CD-RW x24 np. platinum.Mi idzie tylko x10,choć płyta zezwala x12.To dziwne no nie.Może ty też zauważyłeś coś z tym związane.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
![]() |
Re: pytanko
Cytat:
x24 RW CI nie nagra bo takich plyt nie ma jeszcze na rynku. Wogole nie wiem czy istnieja? A mam RW TDK 700 MB i idzie x12 bez bolu. Moze te x10 kwestia tego jak mechanizm wyczuje plyte danego producenta. Sproboj upgradowac tego biosa moze cos da. Ja wgralem 1.02 ale plyty mi sie skonczyly i nie mam jak sprawdzic dzisiaj sobie na gielde mykne to dam znac jakie efekty po upgradzie - ale pewnie beda takie jak w tescie wypalary podaja" pozdr. |
|
![]() |
![]() |
|
|