![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.12.2002
![]() |
LG GCE-8400B tylko max speed?
Może to już było ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Do służbowego Dell'a dali mi jakiś czas temu taką nagrywarkę. Problem polega na tym, że defaultowo we wszystkich programach ustawiona jest prędkość max 40x i nie można jej obniżyć - jedynie automatycznie prędkość zmniejsza się do maksymalne dopuszczalnej dla płyty. Jeżeli chodzi o dane to nie ma problemu, ale gorsze odtwarzacze CD niestety mają z tak nagranymi płytkami kłopoty. Jakieś sugestie? (oprócz zmiany napędu
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
A sprawdzasz dopuszczalne prędkości, przed czy po włożeniu płytki do nagrywarki? Może rozwiązaniem będą sterowniki ASPI. Instalowałeś takowe?
|
![]() |
![]() |
#3 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
ja tez bym instalowal ASPI jezeli ich nie ma!jaki masz system!Jak XP to instaluj!
#4 |
Gość
|
Ja oczywiscie, nic nie sugeruje. Ale po instalacji ASPI drivers (+ew. sterownikow do plyty glownej), zrestartowalbym komputer, wlozyl do nagrywarki CZYSTA plyte i odpalil np. Nero. A tam bym zobaczyl jakie mam dostepne szybkosci nagrywania. Jezeli tylko domyslne (rozumiem maxymalne?) to bym pogrzebal w rejestrze, ale wczesniej bym przeinstalowal program do nagrywania. Jest bardzo male prawdpodobienstwo blokowania w nagrywarce szybkosci nagrywania.
Pozdrowienia Krajek |
![]() |
|
|