![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.01.2003
![]() |
Verbatim -trwałość
Jak jest gradacja Verbatimów jeśli chodzi o trwałość(jakość nagrania) i zabezpieczenie przed porysowaniem. Głównie chodzi mi o azo, super azo, extra protection surface, ale opinie o innych też bardzo mile widziane. Pytam bo człowiek się zaczyna gubić w tych nazwach.
Pozdrawiam P.S> |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Re: Verbatim -trwałość
Cytat:
O rysach trudno mi się wypowiadać, ale po moich doświadczeniach z pożyczaniem płyt mogę stwierdzić, że jak się dba o płyty (tzn. po wyjęciu z Cd-ROM wkłada do pudełka lub koperty) i się ich nie pożycza to rysy nie stanowią problemu niezależnie od firmy która płytę CD-R wyprodukowała. Teraz jak mam płytę na której mi zależy to w ogóle jej nie pożyczam tylko robię kopię i ją daję. Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez para : 31.01.2003 o godz. 09:42 |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() |
Z jakoscia to jest tak ze w kazdej parti moga sie zdarzyc jakies wadliwe krazki, bo z verbami tez tak mialem, ale potwierdzam slowa kolegi ze verby generalnie naleza do dobrych krazkow, mam w swojej kolekcji duzo verbow i niektore maja juz po 4-5 latek i nie zauwazylem aby dzialo sie z nimi cos niedobrego.
Swoja droga jestem ciekaw czy podobnie maja nowe pastelowe verby, czy sa rownie trwale i niezawodne jak poprzednicy ![]() POzdrawiam Santi |
![]() |
![]() |
#4 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
Pastele sa OK, nie mozna jednak tego powiedziec
o DataLife 40x - padaka, odradzam. Ogolnie plytki super azo sa niezle, wolalbym jednak aby caly czas produkowano MetalAzo - to juz kultowe plytki ![]()
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() |
Zgadzam sie mam w swojej kolekcji metal azo i jest git a co do verbow 40x sie nie wypowiadam bo nie mialem, przyjemnosci obcowac.
Pozdrawiam, Santi |
![]() |
![]() |
|
|