Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 26.08.2004, 21:58   #5
Cyb
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.08.2004
Cyb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Napewno nie jest to wina nosnika, sprawdzalem to na kilku plytkach w tym rowniez na zasluzonej RW ktora zawsze sprawowala sie znakomicie. Aczkolwiek odkrylem cos interesujacego. Posiadam jedna plyte TDK 650 RW ktora daje zapisywac sie z predkoscia jedynie 4x, tak nagrana CD Audio poprawnie dziala na moim kompakcie ( nie testowalem na *.mp3) , z kolei plyta RW Esperanza przy nagrywaniu 10x juz niestety nie odbiera. Z ciekawosci nagralem ta Esperanze 4x i okazuje sie iz dziala! I teraz moje pytanie : Dlaczego tak sie dzieje ? Przeciez predkosc 10x nie jest jakas kosmiczna predkoscia, poswiecilem nawet zwykla CD-R nagrywajac ja predkoscia 12x i oczywiscie moge ja sobie wyrzucic ;-)
Jedyna roznica jaka zauwazylem przy nagrywaniu 4x a 10x to sprawa LeadOut ... w przypadku 4x zapisywanie LeadOut trwa dosc dlugo, przy 10x jest to bardzo bardzo szybko, wydaje mi sie iz wczesniej nawet przy predkosci 48x trwalo to dluzej niz przy obecnej 10x czy tez wyzszych....
Czy moj LG umiera ? Czy to raczej soft...
Cyb jest offline  

Twoje uprawnienia: