![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.12.2003
![]() |
LG GCE-8524B 52x32x52x
Od dawna wiadomo, że nagrywarka ta nie nagrywa płytek cdrw z prędkością x12 tylko nagrywa x10 pewnie kwestia zmiany biosa, którego jak dotąd nie ma
![]() ![]() Miał już ktoś taki problem? Osobiście albo nie zmieniam prędkości albo pierw testuje przepalanie w Nero CDSPEED. Zastanawiam się nad oddaniem nagrywarki do reklamacji, ale może coś nie tak robie tylko co?? Używam Nero 6.3.0.3 dobrze osłodzonego ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
zanim oddasz do reklamacjii ,upewnij się i sprawdż na innym komputerze.
#3 | |
Forumator
Data rejestracji: 23.05.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Główną wadą tej nagrywarki to to że rw nagrywa x 10 a może x12 to mi nie wmówią, że sprawna. Teraz tylko kwestia czy wymienią ale z tego co sie doszukałem na forum już komuś wymienili
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
z plytami RW 12x to jest roznie, niektore idzie faktycznie palic 12x, a z niektorymi sie zdarza, ze pala sie max 10x
ale ja mam jeszcze innym motyw, mam cd-rw Verbatima (3 sztuki) z indeksem 10x, ale... pale je z predkoscia 12x :zeby: ![]() a od jakiegos czasu z plyt RW to uznaje tylko Verbatimy ![]() a odnosnie podstawowego problemu to proponuje usunac z menedzera urzadzen kontroler ide i po restarcie pozowlic windzie wykryc napedy na nowo no i jeszcze unikaj naprawde tanich plytek
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.01.2003
![]() |
Cytat:
"Sprzet sprawny ( testowano pod Nero 5.5.10.28 )" 05.02.2004. ![]() Co dziwne, po powrocie zaczela nagrywac male RW (210 MB) (!?). Niestety predkosc wypalania RW nie zalezy od nosnika. Probowalem Verbatim, Dysan, Esperanza, Platinum, itd... i zawsze max. x10. (mimo, ze na 8520B bylo x12). Pocieszeniem jest fakt, ze bez wiekszych problemow wypala x24 (Memorex x24). A wiec, skoro sprzet "jest sprawny", a scalaki sa inne niz w 8525B pozostaje czekac na bios ![]() Na nagrywanie CD-R nie moge jednak narzekac. Update: Wczesniej napisalem, ze wypala x32. Mialo byc x24... Nie testowalem na szybszym, bo nie mam odpowiedniego nosnika ![]()
[ used to onboard: LGE GCE-8525B ] Ostatnio zmieniany przez pallid : 16.03.2004 o godz. 00:12 |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Witam ponownie tak dla zakończenia postu piszę, że nagrywarka została wymieniona na model LG GCE-8525B. A więc wszystko dobrze się skończyło i mam nadzieję, że ta nie będzie gorsza od poprzedniej :/
|
|