Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 27.10.2006, 16:50   #1
b1czu
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.10.2006
b1czu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry LG GSA-4166B Track Following Error (błąd ścieżki następującej)

WItam

Mam tą nagrywarke okolo 11 miesięcy. Jakies 2 miesiące temu zaczely sie problemy. A wiec na tanszych nosnikach CD-R po kilkunastu procentach nagrywania, zostaje ono przerwane z błędem "Błąd Ścieżki Następującej" zdażyło mi sie to także na CD-RW Verbatim 10x. Jak narazie nagrywarka nagrywa w miare dobrze na nośnikach "CD-R80 TDK up to 52x speed"... Na 10 płyt moze w jednym przypadku był błąd przy prędkości 40x. Zauważyłem też ze niektore nosniki DVDD+R 16 prędkości są nagrywane ale tak ze nie da sie ich potem odczytać w żadnym napędzie.. Np "TDK DVD+R 1-16X Speed". Probowalem przeinstalowac windowsa (mam XP z sp2 i z sp1 na obu wersjach blad wystepuje) Nagrywarke mam na secondary channel jako master razem ze starą phillips 1610a, lecz nawet jak phillips jest odlaczony to blad wystepuje. DMA włączone system ASPI aktualnie nie zainstalowane, wczesniej bylo ktoreś z force aspi. Tryb transweru w menadzerze użądzeń "Ultra Dma Tryb 4" Probowalem na nero 7 oraz nero 6 i nero 6 expres dolaczonym do nagrywarki. Juz nie wiem co robic bo kiedys nagrywarka nagrywala na wszystkich nosnikach bez problemu Dodam jeszcze ze firmware to 1.01. Co moze byc tego przyczyną?? Uszkodzenie sprzętu??

Pozdrawiam
b1czu jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: