![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Dlaczego nie dziala moja nagrywarka ? - pomocy !! :-(
Witam i bardzo prosze o pomoc , do nie dawna bylem szczesliwym posiadaczem combo sm-304b firmy samsung , moglem wobodnie i bez zadnych problemow nagrywac wszystkie plyt od najtanszych po te drozsze i lepsze (zarowno CDR jak i CDRW) , ale niestety od jakiegos czasu nagrywarka sprawdza sie jedynie jako naped CD i DVD tylko !! - co sie stalo ze przestala nagrywac plyty - kazda proba nagrania plyty konczy sie tak samo - zniszczeniem plyty :-
![]() Moj system to 98 SE Duron 850 Mhz , HDD 30GB - segate - primary Ide1 Samsung sm-304b - primary Ide2 -master i CD-rom mitshumi - secendary Ide2 - slave |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Jezeli odtwarzales duzo plyt to moze zabrudzil sie laser?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
dziekuje za rade ,ale mysle ze nie jest to wina brudnego lasera , nie tak dawno czyscilem nagrywarke specjalna plytka do tegocelu przeznaczona , ale ona nagrywa tyle najczesciej wszystko sie konczy komunikatem o przerwanym strumieniu danych ,bodz calkowitym zawieszeniem sie systemu , a nagrywa tylko czesto do jakis 80 % albo nie zamyka sesji , co mam zrobic ??
|
![]() |
#4 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
sprobuj przlaczyc cdrom na slave na pierwszy kanal ( do HDD) a nagrywarke zostawa jako master na osobnym kanale. Z tego co piszesz nie wyrabia ci sie transmisja do bufora nagrywarki i przy tej konfiguracji moze to byc powod. No i te wszystkie rzeczy podstawowe:
defrag dysku nagrywanie z obrazu na nie w locie obciazajace system wygaszacze ekranu i reszta ,ktora moze ci system obiazac |
![]() |
![]() |
#5 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
[quote]Dominik25 (15-11-2001 23:28):
dziekuje za rade ,ale mysle ze nie jest to wina brudnego lasera , nie tak dawno czyscilem nagrywarke specjalna plytka do tegocelu przeznaczona , ****************************** sorry bo wczesniej niedoczytalem. Nie ma plytek do czyszczenie napedow w komputerze. Sa plytki do czyszczenie odtwarzaczy audio ( z taka szczoteczka wystajaca). Ta plytka mogles zalatwic soczewki, gdyz naped kreci sie szybcie ( x tyle ile masz ) od odtawarzacza audio. Jesli soczewki sie porysowaly - to serwis |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
hmm Bogran tos mnie pocieszyl :-( , mam nadzieje ze to nie bedzie wielki koszt ,bo i tak zamierzam ja zabrac do serwisu , bo probowalem juz z roznymi konfiguracjami ustawienia (razem z dyskiem na tym samym kanale , dysk osobno i nagrywarka tez sama na kanale ) , nawet instalowalem czystego Windowsa i sterowniki tylko do nagrywarki i dalej dzialo sie to samo , ale jeszcze jedno pytanka czy jesli soczewki byly by porysowane to chyba nie powinna nagrywac wogole a ona czesto nagrywa do pewnego momentu a potem albo sie system zawiesza albo pisze ze zostal przerwany strumien. A i zawsze nagrywam z obrazu bo nigdy nie mialem przekonania do nagrywania on fly - a czy jesli juz zdecyduje sie na zaniesienie jej do serwisu to mam zabrac z czalym kompem ,czy sam napęd ??
|
![]() |
|
|