![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
malomowny
Data rejestracji: 22.10.2001
![]() |
Lg52 pali max na 32x
Pare dni temu odebrale z servisu LG nowa nagrywarke (odalem Lg 32x, a dostałem nowke 52x). Po instalacji w kompie okazalo sie ze wszystkie programy widza ja jako LG8520B lecz szybkosci nagrywania i odczytu to:
32x cdr, 8x odczyt, 8 cdrw. Nero Info Tool z N6.0.0.9 pokazuje to samo oraz ze nagrywarka pracuje w trybie P-CAV ( a powinna w CAV). Testowalem w Nero 6.0.0.9, najnowszym Alcocholu 120% I Blind'e, oraz w clonie. Winda detektuje mi tez jako 32x. Przenistalowalem cały soft CDR, aspi. Wgralem nowy frimware 1,04. i tez nic. Pobawilem sie przepinajac go na master/slave na prim ide i sec ide. idalej nic. Leko juz w****...ny zadzwonilem do dzalu technicznego LG. Dowiedzialem ze mam przeinstalowac Winde najlepiej z formatem hdd. bo to problemgdzies w rejestrze windy i on nie wie jak to usunac a jak sie dowiem to on chetnie tez by sie dowiedzial. Ha. Jesli ktos wie jak to zrobic bez reinstala to czekam na inf. HOCUM ps. Aha mam plyte gl. Intela na i865. moze to to wywala closc |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.07.2003
![]() |
Gdzieś tu o czymś podobnym czytałem i zawsze pomagało usunięcie kanału IDE, na którym pracuje nagrywarka i pozwolenie windzie zainstalować go jeszcze raz. Osobiście nie testowałem, bo nie miałem takich problemów.
#3 |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Może potestuj z innymi płytami bo może te których używasz dadzą rade max 32x. A jak to nie pomoże to wgraj ster Intel Aplication Accelerator.
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
malomowny
Data rejestracji: 22.10.2001
![]() |
Nie chodzi o probelm z cd bo mam 52x i 40x.
Programy detektuja nagrywarke jako wolniejsza niz jest. Pogrzebalem w rejestrze i wywalilem wszystkie klucze z "HL-..-.." Alcochol odpalil na 52x. Ale nero jeszcze pamieta. moze ktos wie gdzie to wrejestrze moze jeszcze siedziec ewentulanie pod jakia nazwa? |
![]() |
![]() |
|
|