![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.09.2003
![]() |
Liteon 52x24x52 opóźnione nagrywanie
nagrywarke mam od miesiaca i jak dotad wszystko dzialalo ok, ale zaczal sie problem od kilku dni: otoz teraz jak nero zaczyna nagrywac plyte to zanim zacznie nagrywac "lead in" to "meczy" ta plyte od 1 do 5 minut i slysze ze w tym czasie nie moze "zalapac". jak juz to zrobi to nagrywa normalnie, choc nie zawsze z wybrana przeze mnie predkoscia.
czy moze to byc wina nagrywarki, czy moze oprogramowania, opcji? czy ktos z wlascicieli tego modelu spotkal sie z podobnym problemem? z gory dzieki za pomoc. ps. sprzed mam ok, win xp, nero 5.x oryginalny (zreszta to chyba nie ma znaczenia, bo wczesniej garywala bardzo dobrze i od razu) Ostatnio zmieniany przez axeld : 26.09.2003 o godz. 10:18 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Re: Liteon 52x24x52 opóźnione nagrywanie
"nagrywarke mam od miesiaca i jak dotad wszystko dzialalo ok, ale zaczal sie problem od kilku dni: otoz teraz jak nero zaczyna nagrywac plyte to zanim zacznie nagrywac "lead in" to "meczy" ta plyte od 1 do 5 minut i slysze ze w tym czasie nie moze "zalapac". jak juz to zrobi to nagrywa normalnie, choc nie zawsze z wybrana przeze mnie predkoscia"
_________________________________ To jest wina niestety sprzetu.Mialem ten sam obiaw. Wypalalem na poczatku na maxa,pozniej pojawil sie ten sam problem co opisujesz. Nawet w Alcoholu,Clone wypalala nie z ta predkoscia co na poczatku. Meczyla sie tak samo w lead-in nawet do 10 min. i zaskakiwala ale juz przy mniejszej predkosci.Na dodatek akceptowala tylko plytki Platinium, Dysan ( mimo ze mialem nowy bios z nowymi bazami plytek).Na innych dawala w/w objaw. Ostatecznie oddalem ja do serwisu opisujac objaw szczegolowo(zeby w serwisie nie powiedzieli ze cos wymyslam)i dostalem nowa. Teraz chodzi jak burza niezaleznie czy to Nero, Clone, ta czy inna plytka. |
![]() |
![]() |
#3 |
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
mialem to samo na 48246S - na poczatku nagrywarka rozpedzala a potem zatrzymywala plyte i powtarzala tak kilkanascie razy - raz nagrala ale z mniejsza predkoscia a raz wyrzucala blad
jak pisal Voytek to wina sprzetu - oddaj do serwisu, tylko powiedz dokladnie o co chodzi i zeby dokladnie przetestowali u siebie (ja tak meczylem sie z serwisem kilka tygodni zanim zalapali, ze zeczywiscie cos z nia jest nie tak) |
![]() |
![]() |
#4 |
•HaRdCoRe•WiLl•NeVeR •DiE•
Data rejestracji: 14.04.2003
![]() |
nie bawiles sie biosem? ja mialem tak po przeroobce na 40x
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
U mojego kolegi to samo, ale na nagrywarce SONY 24x. Dopiero przy prędkości 16x wszystko mu chodzilo jak należy. Najpier zobaczyłem, czy ma włączone DMA dla napędów i było włączone. Zauważyłem, że przyczyną był antywirus chodzący w tle...
![]() |
![]() |
![]() |
|
|