![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
Wypalanie x16 i czytanie w x4 .....
Mam takie pytanie. Musze coś przenieść na inny komp, stary komp, ma CD-ROM Phillips x4. Moja wyrzynarka to LG 16x/10x/40x. Czy jak nagram CD-R x16 to może być problem z odczytaniem w x4? Czy może nagrać x1? Proszę o jak najszybszą odpowiedź
Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
teoretycznie nie powinno byc problemow, ale nagraj z predkoscia 12 razy i sprawdz (1x to przesada)
|
|
|
|
|
#3 |
|
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
mozesz miec klopoty,szczegolnie jesli plyta nie bedzie zamknieta. I nie problem w nagrywaniu, a po prostu w czytania przez stare napedy plyt nagranych na nagrywarkach
|
|
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
No ja wiem, że problem w czytaniu. Bo nagrałem sobie RW ale nie chce tamen czytać
. Czyli jaką prędkością najlepiej? Oczywiście że zamknę CD. THX for everything |
|
|
#5 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 27.04.2002
![]() |
No nie sadze, zeby stare napedy czytaly RW (takze to nie wina predkosci). Nagraj sobie z predkoscia 4-8, co za roznica czy poczekasz te kilka minut dluzej. Choc mysle ze i z wiekszymi predkosciami nie byloby problemu. (no chyba ze naped CD rzeczywiscie nie toleruje plyt nagrywanych w nagrywarach)
|
|
|
|
|
#6 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moi siostrzency maja takiego zabytkowego cedeka(chyba 4x), rowniez nie czyta cdrw. Ale gierki nagrane przeze mnie x8 czyta spoko, przy 16x i wiecej odmawia. Tak jak rady powyzej - na 8x powinien odczytac, ale dla pewnosci mozesz wypalic x4. 8)
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Cytat:
a cdr to sprawdz (wypal na taniej plytce to nie jest duzy wydatek) 12x a jak dziala to 16x |
|
|
|
![]() |
|
|