![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.03.2003
![]() |
lite-on 48/24/48 box?
Witam, mam pytanie
![]() Zamierzam kupic nagrywarke Lite-on 48/24/48 BOX. Co powinno sie znaleźć w pudełku wraz z nagrywarką? -instrukcja? -czyste płyty? -program do kopiowania? -kabel audio? -śrubki? Chcę wiedziec, zeby mnie w sklepie nie wyrolowali, ja już im nie ufam ![]() p.s. ta wersja lite-on'a nie jest chyba opisana na tej stronie, więc mnie nigdzie nie odsyłajcie ![]() Dzięki. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Zgadza sie, w pudelku powinny znalezc sie wszystkie wymienione przedmioty
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#4 | |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Zgadza sie, we wszystkich LiteOn'ach jakie widzialem byl w pudelku kabelek audio. Jako ciekawostke przytocze tylko fakt ze dolaczona do modeli 48246S i 52246S plyta CDRW jest przeznaczona do zapisu max x12 choc napedy potrafia zapisywac x24. Zdaje sobie sprawe ze plyty CDRW x24 ciezko dostac, ale producent juz powinien o to chyba zadbac, nie ? No ale to tylko szczegol. Same nagrywarki sa juz tak dobre ze mozna im to wybaczyc
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() poszedlbym z awantura, ale szczerze mowiac nie jest mi potrzebny, wiec im daruje ![]()
![]() |
#7 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Dodam jeszcze ze mam stary cd-rom BTC 24x (ma ze 6 lat), dlatego zamierzam używac tej nagrywarki także do odczytu. Sory za banalne pytania, ale jak zauważyliście dopiero zamierzam kupić nagrywarkę tak więc narazie kompletnie się na tym nie znam. Ciekawe ile płyt zepsuję zanim sie naucze? ![]() Tak wiec jak kupię to mam podpiąć do białej taśmy, a także do kabla audio? Zamierzam ustawić ją na secondary master. (cd-secondary slave). (na primary master jest seageate baracuda IV, a primary slave kieszeń- pusta, bo wiolę nie wkładac tam na stałe starego dysku samsunga 2,1 GB, żeby całość nie zwalniała) Inaczej i tak sie nie da, taśmy sa krótkie i cd i nagrywarka muszą być na jednej. (z tego co tu czytałem to jest dobre ustawienie, chociaz wiem ze są różne opinie) p.s. juz się martwię, bo widzę ze miejsce n aten kabel audio n apłycie (ecsk7vza) jest dokładnie pod karta graficzna i na moje oko tam sie żadna wtyczka nie zmiesci (chyba muszę wyciąć w gf4 dziurę- hehe. (żartuje) |
|
![]() |
![]() |
#8 |
the one
CDRinfo VIP
hmm, mozliwe, ze zle sie wyrazilem. Kabelek audio mialem w pudelku, mialem na mysli tasme podlaczeniowa. Zreszta kabelek audio rowniez nie byl mi potrzebny bo mam juz tak podlaczony CD-ROM, a dwoch chyba podlaczyc sie nie da. Zreszta muzyki z plyt na komputerze nie sluchac, wiec w ogole nie jest mi to potrzebne.
a o podlaczenie sie nie martw. Kabelek audio jest malutki i powinno sie dac go podlaczyc. Wiem, ze konstrukcja niektorych plyt, a zwlaszcza rozmieszczenie na nich roznych portow, pozostawiaja naprawde wiele do zyczenia, ale tak maly kebelek zawsze sie jakos wcisnie ![]()
#9 |
Bywalec
![]() |
aha: czyli podlaczenie tego kabla nie ejst obowiazkowe? ja tez mam cd juz takim podlaczony.
czyli on jest tylko do sluchania muzyki z cd? wiec nawet jakby go nie bylo to podepne sobie nagrywarke tym od cd i z nagrywary bede sluchal muzy. A przy cd go nie bedzie. dobrze zrozumialem? Dzieki za odpowiedzi, wiem juz chyba wszystko ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Dokladnie zrozumialeś. jest tak jak to właśnie powiedziałeś 8)
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez luminat : 17.03.2003 o godz. 14:52 |
|
![]() |
![]() |