Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.01.2003, 17:28   #1
raven66
dziobák [;

Data rejestracji: 08.03.2002
raven66 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Unhappy Kopiowanie z uszkodzonych płyt -- raz jeszcze

Witam;

raz jeszcze chciałbym poruszyć kwestie przegrywania/odzyskiwania plików z uszkodzonych CDrek. Wiem że było to wielokrotnie pisane, ale przeszukałem wszystkie posty i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu

Generalnie chodzi o filmy. Objawy są takie, że przy kopiowaniu na dysk zacina się w którymś procencie (np. w 71 albo przy 100%). Jeśli próbuję przegrać film z CDROMu [LiteOn 52X] to po prostu stoi tak i mieli, jak mu się nie wysunie płytki to potrafi tak stać na tym procencie nawet kilkanaście minut (do 25 - dłużej nie miałem cierpliwości czekać ).
Jak kopiuję nagrywarką [Teac W524E] to po kilku minutach bezskutecznego "mielenia" kończy przegrywanie, ale plik jest przegrany tylko w części i nie nadaje się do użytku (do oglądania).

Próbowałem przegrywać programami właśnie takimi jakie są opisane w tych wszystkich postach: BulletProof File, BadCopy Pro, CDRoller i niestety jest dokładnie to samo, tzn. zacina się w pewnym miejscu i nic...

Po odrzuceniu tych opcji próbowałem zrobić obraz Clonem, ale niestety:
1. przy ustawieniu omijania błędnych sektorów odzyskany plik różni się wielkością od oryginału, a co za tym idzie jest nie do użytku (próba otworzenia go kończy się komunikatem błędu )
2. ustawiłem więc korekcję sprzętową i wyłączyłem omijanie błędnych sektorów; rezultat był taki, że po pół godzinie skrupulatnego wyliczania mi 240 zesputych sektorów odzyskałem co prawda plik i co ciekawe miał identyczny rozmiar, ale i tak nie dało się go otworzyć!!

Próbowałem nawet UMYĆ płytkę, ale czyszczenie, mycie, przegrywanie różnorakimi proggsami nie daje nic.

Jeśli ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać, PLEASE HELP ME!!!

Pozdrawiam
raven66 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.01.2003, 17:35   #2
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Włąsnie w tej chwili mam w napedzie płyte z filmem która jest zwalona pod sam koniec ... próbuje BadCopy Pro ale cos czuje ze nic z tego nie wyjdzie ... jesli ktos by miał jakies sugestie to prosze sie o podzielenie nimi....
Laser jest offline  
Stary 22.01.2003, 23:51   #3
Tomek777
Alojzy

Data rejestracji: 12.11.2002
Tomek777 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeśli te programy nie pomagają to pozostaje tylko jedno wyjście. Trzeba iść na giełdę i kupić nową kopię filmu . Innej rady na to chyba nie ma .
Tomek777 jest offline  
Stary 23.01.2003, 00:01   #4
Zeus
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.10.2000
Zeus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Tomek777 napisa***322;(a)
[..]Trzeba iść na giełdę i kupić nową kopię filmu . Innej rady na to chyba nie ma .
Jest: INTERNET i sieci p2p

Pozdrawiam

PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!!

Powered by LTR-52246S

Ostatnio zmieniany przez Zeus : 23.01.2003 o godz. 00:04
Zeus jest offline  
Stary 23.01.2003, 11:01   #5
raven66
dziobák [;

Cytat:
Tomek777 napisa***322;(a)
Jeśli te programy nie pomagają to pozostaje tylko jedno wyjście. Trzeba iść na giełdę i kupić nową kopię filmu . Innej rady na to chyba nie ma .
Witam

Chyba ze film jest taki, ze go ciezko dostac, wtedy lipa...
raven66 jest offline  
Stary 23.01.2003, 11:09   #6
raven66
dziobák [;

Cytat:
Laser napisa***322;(a)
Witam !

Włąsnie w tej chwili mam w napedzie płyte z filmem która jest zwalona pod sam koniec ... próbuje BadCopy Pro ale cos czuje ze nic z tego nie wyjdzie ... jesli ktos by miał jakies sugestie to prosze sie o podzielenie nimi....
Witam

I jak, powiodlo sie? Mam pewne sugestie, ale obawiam sie ze raczej sa to rozwazania czysto teoretyczne i faktycznie chyba jedynym wyjsciem - jak podaja koledzy - bedzie skombinowanie dobrej kopii filmu

Ale do rzeczy:
Ja mam rowniesh tak jak ty plytke zwalona pod sam koniec - wysypuje na 100%. Zrobilem tak:
***8226; odpalilem BadCopy i puscilem filmik z nagrywary
***8226; po okolo 10 minutach mielenia przy samym koncu wywalilo mi bluskrin ze "nie mozna czytac z napedu dyskow G:"
***8226; mimo to jednak BadCopy stwierdzil, ze 99,9% file'a zostalo pomyslnie odzyskane (sic!) ^_^
***8226; po zapisaniu na dysk plik mial taka sama dlugosc jak oryginal, ale proba obejrzenia go przy pomocy SubEdita skonczyla sie fiaskiem: komunikat "brak odpowiedniej kombinacji filtrow do zrenderowania strumienia" -- to samo w WMP; zreszta SubEdit korzysta z WMP
***8226; natomiast udalo mi sie otworzyc AVIka w VirtualDubie, tylko plul sie cos na poczatku ze strumien audio jest cos nie taki jaki powinien byc i przekonwertuje go
***8226; no i niestety tutaj wystepuje kolejna lipa, poniewaz przy zapisywaniu do XviD'a po okolo 7500 klatkach dub zatrzymuje sie wyswietlajac komunikat: "bad audio stream data" czy cos takiego i konczy proces

Nie znam sie niestety na tyle na VDubie i na AVIkach zeby stwierdzic czy da sie cos takiego odzyskac, ale podejrzewam ze nie.

Tyle sugestii...

Pozdrawiam
raven66 jest offline  
Stary 23.01.2003, 11:19   #7
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jeżeli sprawdziłeś tyle programów BulletProof File, BadCopy Pro, CDRoller i CloneCD też nic nie dał to rzeczywiście szkoda czasu na następne próby.

Pozdrawiam
para jest offline  
Stary 23.01.2003, 11:28   #8
raven66
dziobák [;

chyba rzeczywiscie dam sobie spokoj, tylko myslalem ze moze komus udalo sie rozwiazac podobny problem - szkoda...
pozdr
raven66 jest offline  
Stary 23.01.2003, 13:55   #9
Tomek777
Alojzy

Data rejestracji: 12.11.2002
Tomek777 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
raven napisa***322;(a)
Witam

Chyba ze film jest taki, ze go ciezko dostac, wtedy lipa...
Podaj tytuł .
Tomek777 jest offline  
Stary 23.01.2003, 14:14   #10
raven66
dziobák [;

no nie wiem, to akurat ten film o ktorym mowie ze mam walnieta plytke to jest "Tozsamosc Bourne'a" wiec raczej OK, ale powiedzmy ze to bylo rozwazanie teoretyczne, jak mam jakis rzadki film i sie skopie, nie?
na przyklad z takich filmow, ktore mam: Terminator, Dune David'a Lyncha, Glowa do wycierania, Lord of The Rings animowany z 1979 roku, Hobbit animowany z 197? roku to raczej nie sa filmy, gdzie idziesz na gielde dajmy na to czy cos i kolesie maja, no nie?
na gieldzie to raczej nowosci i rzeczy ktore jeszcze nie byly w kinach a juz maja na plytkach...
pozdrawiam
raven66 jest offline  
Stary 23.01.2003, 14:15   #11
raven66
dziobák [;

chyba musialbym np. robic po dwie kopie filmow, na ktorych mi zalezy, ale to uwazam powiedzmy za pewna paranoje...
raven66 jest offline  
Stary 23.01.2003, 15:08   #12
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ludziska!!! Sprawa jest w raczej do odratowania. Generalnie polecam program CD Check. Jesli udaje wam sie odzyskac wieksza czesc pliku (95-99%) i brakuje konca to nie ma problemu. Uzyjcie programu DivFix na takim pliku i wszystko bedzie ok, co najwyzej stracicie ostatnie sekundy filmu (najczesciej to i tak napisy wiec zaden klopot). Jesli 'dziury' wystepuja nie na koncu pliku to gorzej - lecz da sie odratowac divfixem po zgraniu na dysk jednak zaleznie od tego jak wiele danych utracicie po drodze film bedzie sie troszke/bardzo roznil od oryginalu tj moze przez chwile w momencie gdzie wystepuje brak danych sie skaszanic by po sekundzie dwoch znowu wrocic do normy itp.

PS DivFixa zalaczam. a oto link do CDCheck www.plemnik.zwami.pl/CDCheckSetup.rar (855kb)
Dołączone pliki
File Type: rar divfix.rar (179.8 KB, 609 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez Plemnik : 23.01.2003 o godz. 15:11
Plemnik jest offline  
Stary 23.01.2003, 15:28   #13
raven66
dziobák [;

UAAAAAAAAAAAAAAA!!! ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^

nareszcie jakis konkret!!

DZIEKI Z GORY, sprawdze i dam znac czy sie udalo

pozdrawiam serdecznie ^_^
raven66 jest offline  
Stary 24.01.2003, 11:04   #14
raven66
dziobák [;

Talking DZIALA!!

dzieki Plemnik!!
twoj sposob dziala -- jeszcze raz wielki THX!
pozdr
raven66 jest offline  
Stary 24.01.2003, 14:01   #15
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No w sumie nie ma sie co entuzjazmowac bo sposob nie jest idealny... choc faktycznie w wieksozsci przypadkow dziala calkiem dobrze ;-))

No nic, milo mi ze moglem pomoc.
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: