![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
dziobák [;
Data rejestracji: 08.03.2002
![]() |
Witam;
raz jeszcze chciałbym poruszyć kwestie przegrywania/odzyskiwania plików z uszkodzonych CDrek. Wiem że było to wielokrotnie pisane, ale przeszukałem wszystkie posty i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu Generalnie chodzi o filmy. Objawy są takie, że przy kopiowaniu na dysk zacina się w którymś procencie (np. w 71 albo przy 100%). Jeśli próbuję przegrać film z CDROMu [LiteOn 52X] to po prostu stoi tak i mieli, jak mu się nie wysunie płytki to potrafi tak stać na tym procencie nawet kilkanaście minut (do 25 - dłużej nie miałem cierpliwości czekać ). Jak kopiuję nagrywarką [Teac W524E] to po kilku minutach bezskutecznego "mielenia" kończy przegrywanie, ale plik jest przegrany tylko w części i nie nadaje się do użytku (do oglądania). Próbowałem przegrywać programami właśnie takimi jakie są opisane w tych wszystkich postach: BulletProof File, BadCopy Pro, CDRoller i niestety jest dokładnie to samo, tzn. zacina się w pewnym miejscu i nic... Po odrzuceniu tych opcji próbowałem zrobić obraz Clonem, ale niestety: 1. przy ustawieniu omijania błędnych sektorów odzyskany plik różni się wielkością od oryginału, a co za tym idzie jest nie do użytku (próba otworzenia go kończy się komunikatem błędu )2. ustawiłem więc korekcję sprzętową i wyłączyłem omijanie błędnych sektorów; rezultat był taki, że po pół godzinie skrupulatnego wyliczania mi 240 zesputych sektorów odzyskałem co prawda plik i co ciekawe miał identyczny rozmiar, ale i tak nie dało się go otworzyć!! Próbowałem nawet UMYĆ płytkę, ale czyszczenie, mycie, przegrywanie różnorakimi proggsami nie daje nic. Jeśli ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać, PLEASE HELP ME!!! Pozdrawiam |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Włąsnie w tej chwili mam w napedzie płyte z filmem która jest zwalona pod sam koniec ... próbuje BadCopy Pro ale cos czuje ze nic z tego nie wyjdzie ... jesli ktos by miał jakies sugestie to prosze sie o podzielenie nimi....
|
|
|
|
|
#3 |
|
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Jeśli te programy nie pomagają to pozostaje tylko jedno wyjście. Trzeba iść na giełdę i kupić nową kopię filmu
. Innej rady na to chyba nie ma .
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S Ostatnio zmieniany przez Zeus : 23.01.2003 o godz. 00:04 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
dziobák [;
![]() |
Cytat:
Chyba ze film jest taki, ze go ciezko dostac, wtedy lipa...
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
dziobák [;
![]() |
Cytat:
I jak, powiodlo sie? Mam pewne sugestie, ale obawiam sie ze raczej sa to rozwazania czysto teoretyczne i faktycznie chyba jedynym wyjsciem - jak podaja koledzy - bedzie skombinowanie dobrej kopii filmu Ale do rzeczy: Ja mam rowniesh tak jak ty plytke zwalona pod sam koniec - wysypuje na 100%. Zrobilem tak: ***8226; odpalilem BadCopy i puscilem filmik z nagrywary ***8226; po okolo 10 minutach mielenia przy samym koncu wywalilo mi bluskrin ze "nie mozna czytac z napedu dyskow G:" ***8226; mimo to jednak BadCopy stwierdzil, ze 99,9% file'a zostalo pomyslnie odzyskane (sic!) ^_^ ***8226; po zapisaniu na dysk plik mial taka sama dlugosc jak oryginal, ale proba obejrzenia go przy pomocy SubEdita skonczyla sie fiaskiem: komunikat "brak odpowiedniej kombinacji filtrow do zrenderowania strumienia" -- to samo w WMP; zreszta SubEdit korzysta z WMP ***8226; natomiast udalo mi sie otworzyc AVIka w VirtualDubie, tylko plul sie cos na poczatku ze strumien audio jest cos nie taki jaki powinien byc i przekonwertuje go ***8226; no i niestety tutaj wystepuje kolejna lipa, poniewaz przy zapisywaniu do XviD'a po okolo 7500 klatkach dub zatrzymuje sie wyswietlajac komunikat: "bad audio stream data" czy cos takiego i konczy proces Nie znam sie niestety na tyle na VDubie i na AVIkach zeby stwierdzic czy da sie cos takiego odzyskac, ale podejrzewam ze nie. Tyle sugestii... Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Jeżeli sprawdziłeś tyle programów BulletProof File, BadCopy Pro, CDRoller i CloneCD też nic nie dał to rzeczywiście szkoda czasu na następne próby.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#8 |
|
dziobák [;
![]() |
chyba rzeczywiscie dam sobie spokoj, tylko myslalem ze moze komus udalo sie rozwiazac podobny problem - szkoda...
pozdr |
|
|
|
|
#9 | |
|
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
dziobák [;
![]() |
no nie wiem, to akurat ten film o ktorym mowie ze mam walnieta plytke to jest "Tozsamosc Bourne'a" wiec raczej OK, ale powiedzmy ze to bylo rozwazanie teoretyczne, jak mam jakis rzadki film i sie skopie, nie?
na przyklad z takich filmow, ktore mam: Terminator, Dune David'a Lyncha, Glowa do wycierania, Lord of The Rings animowany z 1979 roku, Hobbit animowany z 197? roku to raczej nie sa filmy, gdzie idziesz na gielde dajmy na to czy cos i kolesie maja, no nie? na gieldzie to raczej nowosci i rzeczy ktore jeszcze nie byly w kinach a juz maja na plytkach... pozdrawiam
|
|
|
|
|
#11 |
|
dziobák [;
![]() |
chyba musialbym np. robic po dwie kopie filmow, na ktorych mi zalezy, ale to uwazam powiedzmy za pewna paranoje...
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Ludziska!!! Sprawa jest w raczej do odratowania. Generalnie polecam program CD Check. Jesli udaje wam sie odzyskac wieksza czesc pliku (95-99%) i brakuje konca to nie ma problemu. Uzyjcie programu DivFix na takim pliku i wszystko bedzie ok, co najwyzej stracicie ostatnie sekundy filmu (najczesciej to i tak napisy wiec zaden klopot). Jesli 'dziury' wystepuja nie na koncu pliku to gorzej - lecz da sie odratowac divfixem po zgraniu na dysk jednak zaleznie od tego jak wiele danych utracicie po drodze film bedzie sie troszke/bardzo roznil od oryginalu tj moze przez chwile w momencie gdzie wystepuje brak danych sie skaszanic by po sekundzie dwoch znowu wrocic do normy itp.
PS DivFixa zalaczam. a oto link do CDCheck www.plemnik.zwami.pl/CDCheckSetup.rar (855kb)
Rozmowa dwóch ślepych koni: Stary, startujesz jutro w Wielkiej Pardubickiej? Nie widze żadnych przeszkód... GG 773442 Ostatnio zmieniany przez Plemnik : 23.01.2003 o godz. 15:11 |
|
|
|
|
#13 |
|
dziobák [;
![]() |
UAAAAAAAAAAAAAAA!!!
^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ nareszcie jakis konkret!! DZIEKI Z GORY, sprawdze i dam znac czy sie udalo pozdrawiam serdecznie ^_^ |
|
|
|
|
#14 |
|
dziobák [;
![]() |
dzieki Plemnik!!
twoj sposob dziala -- jeszcze raz wielki THX! pozdr |
|
|
|
|
#15 |
|
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
No w sumie nie ma sie co entuzjazmowac bo sposob nie jest idealny... choc faktycznie w wieksozsci przypadkow dziala calkiem dobrze ;-))
No nic, milo mi ze moglem pomoc.
![]() |
|
|