![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
![]()
Witam! Po zainstalwoaniu "kochanego" Nero mam dostepne tylko max predkosc nagrywania 40x! Kiedys mialem podobne sytuacje i pomagalo przeinstalowanie nero. Teraz to nie pomaga ;-C
Mam najnowszy bios SS0B Czy moze ktos pomoc? Moja konfiguracja to: Win XP EN + SP1 Abit KX-333RAID 1 GB RAM PC333 Pod raidem 2x 80GB Caviar 8mb (bez RAID'a 0+1) 1x 120 GB Caviar 8mb 1x 20 GB Segate UX Na IDE Asus 52x Toschiba DVD 16x Lite-on 48246S 1x 40 GB Caviar Radeon 9500pro Hercules Fortisimo III Intel FastEthernet100 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
uzywaj lepszych plytek
![]() ![]() zapytam retoryczne: DMA wlaczone ![]()
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Wina Firmware...zła identyfikacja nośników...
![]() Spróbuj na innych płytkach z wysokim indeksem... ![]() Niepotrzebnie się trudziłeś z wypisywaniem ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4 |
Bywalec
![]() |
DMA mam wlaczone!
![]() Plytki to Esperanza Silver-Silver 40x (zielonkawo-zlote, z ostatniej dostawy) W tym sek ze maxymalna predkosc w oknie "Chose recorder" to 40x ... Mam za tem rozumiec ze Nero automatycznie "ucina" wyzsze predkosci jeszcze przed rozpoczeciem nagrywania jesli plytki sie nie nadaja do nagrywania z wyzsza predkoscia? PS.: Co do listy sprzetu - to czasem sie to moze przydac - mozna latwiej cos zdjagnozowac ... |
![]() |
![]() |
#5 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
To nie nero ci blokuje predkosc tylko nagrywarka (a wlasciwie jej bios)
![]()
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() |
Witaj!
Miałem podobny problem z Nero 5.4 tyle że z nagrywarką Ricoh 7200. Nero wymuszało prędkośc zapisu taką jak płyta lub mniejszą. Co się okazało, w Nero, chyba (bo to dawno było)w opcjach nagrywarki i zakładce "więcej" była włączona funkcja Just Speed (chyba taka nazwa) która właśnie kontrolowała jaki jest nośni i z jaką bezpieczną prędkością da się go nagrać. W tej opcji np. z płyką Platinum 20x nagrywarka (zapis 20x) wymuszała zapis 16x. Po wyłączeniu tej opcji i próbie zapisu 20x płyta siem wysypywała. Może to to ![]() Pozdrawiam Hubert |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Sprytna nagrywarka ...
Poprzednik Lite-On 40125S chyba takiej opcji nie posiadal (tzn BIOS sam po wlozeniu plytki nie "obcinal" predkosci nagrywania w nero) oraz Lite-On 2410B, nie wspomne juz o Plextorze 12x ... BTW - jesli 0,5%-2% ostatnich "sektorow" plyty kiepsko sie czyta (w nero speed sektory sa zaznaczone na zolto - jako uszkodozne "damaged") przy nagrywaniu na 40x - czy nie przejmowac sie tym? Przy 32x nic takiego nie ma miejsca. Z tymi Esperanzami i Platiniumami jest zawsze tak samo - co partia to pochodzi z innej fabryki! Nie ma jednakowych nosnikow - rosyjska ruletka! Ostatnio zmieniany przez moll47u : 23.02.2003 o godz. 23:36 |
![]() |
![]() |
|
|