Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.10.2003, 23:21   #1
Norberto
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.11.2002
Norberto w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Plextor - 52/24 czy 48/24?

Chciałbym kupić jedną z tych nagrywarek ale za bardzo nie wiem którą. Wyczytałem gdzieś, że ta 52/24 to takie identyczne Premium lecz bez "bajerów" ale różni się chyba metodą zapisu. Czy to ważne? Szukałem na CDRinfo ale nie znalazłem opisu 52/24. Ceny są podobne więc chciałbym jedną z nich kupić.
Nie mam czasu żeby szukać w innych serwisach a znajomy polecił mi to forum. Jak możecie to napiszcie która lepsza. Dzięki.
Norberto jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.10.2003, 00:06   #2
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tutaj znajdują się informacje nt. Plextor Premium, a tutaj o Plexie 48/24.

Mimo że sam mam Plexa 16, to radze sie zastanowic czy oplaca sie wydawac taka kase za nagrywarke. Chyba lepiej kupic sobie jakiegos wielokrotnie tanszego Lite-Ona.
Stary 24.10.2003, 09:38   #3
alstor_serwis
Bywalec

Data rejestracji: 14.07.2003
alstor_serwis zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam
Gdy będziesz kupował nową nagrywarkę Plextora spytaj się sprzedawcy orginalną gwarancje która będzie Cię uprawniała do specjalnego serwisu Plextor Exclusive Service . Co on daje ? Szczegóły znajdują się tu http://www.plextor.pl/pl/serwis:support
Różnica w cenie 150 zł między Plextorem a innymi nagrywarkami to nie jest może i mało ale nie jest też za dużo jeżeli chodzi o najlepszej jakości markowy sprzęt oraz specjalną obsługę serwisową (max 7 dni ) która kosztami przesyłki w obie strony obciąża gwaranta. Nie masz żadnych dodatkowych kosztów gdy popsuje Ci się Plextor !!!!!!

Pozdrawiam
Tomek
alstor_serwis jest offline  
Stary 24.10.2003, 15:06   #4
Norberto
Nowy na forum

No tak wszystko super dzięki za odp. ale chodzi mi tu konkretnie o różnice między 52/24 a 48/24 a nie Premium a 48/24. No chyba że ta Premium i 52/24 to jedno i to samo ale chyba nie skoro kosztuje duuużo mniej. Osobiście uważam że można dopłacić te ~150zł i mieć dobrą nagrywarke a poza tym to już się uparłem na Plextora i teraz nie wiem czy 52/24 (nie Premium) czy 48/24. Pozdrawiam.
P.S. Sorki, że męcze ale to ostatnia część z mojego przyszłego kompa, której nie jestem pewien.
Aha! I jeszcze jedno. Różnice to ja znam między tymi nagrywarkami (tylko nie wiem jak one się mają do normalnego użytkowania), chodzi mi tylko którą bardziej polecacie.

Ostatnio zmieniany przez Norberto : 24.10.2003 o godz. 15:10
Norberto jest offline  
Stary 24.10.2003, 15:17   #5
alstor_serwis
Bywalec

Witam
Właśnie jestem w trakcie ostatnich testów px-w5224ta jeżeli możesz
wstrzymać się do poniedziałku z decyzją to dam Ci wtedy pełną odpowiedz .
Pozdrawiam
Tomek
Stary 27.10.2003, 10:53   #6
Norberto
Nowy na forum

No i jak te testy? Mam nadzieję że ok. Zastanawiam sie nad tym czy ta metoda P-CAV to coś niedobrego czy dobrego dla tej nagrywarki. Premium i 48/24 mają CAV. Ja się na tym nie znam i tak sobie myślę że skoro Premium (tak wychwalana) i 48/24 (też dobra) mają to CAV to może to P-CAV jest nienajlepsze? Ale ja się nie znam - więc pytam i pozdrawiam.
Norberto jest offline  
Stary 27.10.2003, 11:00   #7
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Lepszą metodą od Cav jest P-Cav (moim zdaniem), bo płyty są dłużej nagrywane maksymalną prędkością, a nie jak w przypadku metody cav - tylko na końcu nośnika.
Ja bym nie brał Plextora bo ma słabą korekcje błędów oraz słabo radzi sobie z zabezpieczonymi nośnikami.
SEBAW jest offline  
Stary 27.10.2003, 12:19   #8
alstor_serwis
Bywalec

Witam
Jeżeli chodzi o parametry to z czysty sumieniem mogę polecić Panu PX-W 5224 TA. Ma dużo lepsze od modelu PX-W 4824 TA.
Jeżeli chodzi o trwałość to trudno mi na razie powiedzieć . Napęd ten jest zbyt krótko na rynku .PX-W 4824 TA był bardzo mało awaryjnym modelem .W porównaniu do sprzedaży wróciło go do serwisu śladowe ilości .
Pozdrawiam
Tomek
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: