![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.09.2003
![]() |
![]()
Witam !
A wiec tak ... ![]() Kupilem sobie nagrywarke Liteon LTR-52246S ( firmware 6S0D ) i wszystko dzialalo ok. Z czasem postanowilem zrobic upgrade firmware'a. Wszedlem na oficjalna strone producenta ( www.liteonit.com ) i sciagnalem najnowszy firmware 6S0F. Pozamykalem wszystkie mozliwie zbedne programy w systemie i przeszedlem do upgrade'u. Po wszystkim wyskoczyl mi komunikat, ze wszystko zrobione ok ( a robilem to juz co najmniej dwa tygodnie temu ). Wszystko bylo ok, w czwartek nagrywalem bez problemu dwie plytki koledze. W piatek tez chcialem nagrac i wrzucilem w Nero ( wersja 6.0.0.15 ) film do nagrania ( bylo rowne 700 MB ) Wsadzilem plytke, naciskam przycisk do wypalania daje na Burn, a tu mi wyskakuje komunikat, ze plytka jest za mala na dana kompilacje, ktora chce nagrac. Nie byloby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, ze jak dalem na Disc info to bylo napisane, ze plytka ma 703 MB, a calkowity rozmiar kompilacji 700 MB. Nawet nie bylo komunikatu czy wykonac overburning ( opcje ta mam wlaczona ). Probowalem tez wypalic 696 MB film i to samo, ten sam komunikat, ze plytka ma za mala pojemnosc, daje inne plytki i to samo. Sciagnalem inny program do wypalania, ale tez nic; FireBurner to nawet nie wykryl nagrywarki ( no dobra, moze nie obsluguje - nie wiem ). Aha no i jeszcze jedno ... czasami w moim systemie nagrywarka ta ma w opisie, ze jest to zwykly naped cd-rom [ system Win2003 serwer ). Czy mozecie mi cos poradzic, jak pozbyc sie tego problemu ? Nagrywarke mam jeszcze oczywiscie na gwarancji. Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|