![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.10.2004
![]() |
LITE-ON CD-RW SOHR-5238S - problem.
Witam, kupilem dzisiaj nagrywarkę LITE-ON CD-RW SOHR-5238S, podlaczyłem instalowałem aspi_471a2, ustawialem DMA w ppm na Mój komputer - Wlasciwosci - Menedzer urzadzen - Wlasciowsci CD-ROM i tam wlaczylem DMA, jednak po zainstalowaniu NERO 5.5.9.13 jednak po wlaczeniu NERO dostepne jest tylko opcja do zapisu do obrazu, program wykrywa porawnie nagrywarke, jednak jezeli chodzi o wybór nagrywarki to pisze tylko Virtual Image.
System to windows 98se procek pentium III - 500 mhz nie wiem niestety jaka plyta ![]() podlaczony jest takze cd-rom LG oraz dwa dyski Maxtor i Segate Nie znam dokladnej konfiguracj komputera bo to nie moj, ale jakby cos to uzupelnie dane. mozecie mi jakos pomoc ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Zainstaluj Force ASPI 1.7
PS nero również uaktualnij do najnowszego |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Niestety nie pomoglo, ma ktos jeszcze jakies pomysły ? Nagrywarka jest dobra bo sprawdzalem ja na innym kompie, tasmy tez sa wporzadku, moze to byc wina plyty glownej ?
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Wiem, zainstalowałem nero 6.3.1.25, ale nadal nie pomaga, gdyby tak nie bylo nie pisal bym ze nadal nie dziala, zapomnialem o tym wczesniej wspomniec ze zmienilem wersje nero na nowszą
![]() Ostatnio zmieniany przez lilo988 : 19.10.2004 o godz. 20:53 |
![]() |
![]() |
#6 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cos to dziwne jest u ciebie....przeciez nero ma wlasne aspi i jesli tylko wersja obsluguje dana nagrywarke to musi ja widziec.
Czy w menu nagrywarka> wybor nagrywarki (albo w pasku wyboru napedu po prawej stronie w nero), nie masz swojego liteona tylko image recorder? Bo moze nie wybrales liteona a nero domyslnie ma wlaczonego image recordera? No i wtedy by sie zgadzalo ze chce ci nagrywac do obrazu. |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Wlasnie chodzi o to ze nie bylo innej opcji oporcz Image Recorder, jednak desperackie posuniecie czyli reinstalka systemu wyjasnila cala sytuacje i teraz działa nagrywarka, bardzo to dziwne.
|
![]() |
![]() |
#8 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Wystarczyło przeinstalować/zainstalować nowsze sterwoniki do kontrolera IDE.
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Mądry Polak po szkodzie.
ale bede wiedzial na przyszłosc, dzieki ! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|