Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.06.2002, 13:41   #1
yoghurt
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.06.2002
yoghurt zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Lite-on - clonecd - securom new

Mam taki problem, kiedys mialem teaca 512 EB i robilem sobie nim kopie Diablo 2 i LoD. Teraz mam liteon'a 24102B i chcialem kumplowi zrobic kopie LoD, kopie taka idealna (securon new). Wszystko ustawilem tak jak z tym teaciem i co? cipawka, nie dziala. Walczylem pozniej ze 3 godziny, to z taka predkoscia nagrywalem, z taka zrzucalem na dysk, robilem chyba wszystko co sie dalo i nic z tego nie wyszlo (nagrywalem na plytke rw). Wczoraj przeczytalem newsa ze sa jakies problemy z clonecd, liteonami i securomem i ze zaleca sie korzystanie z najnowszej wersji clone'a. Tak tez zrobilem i... mam to samo. Czy ktos tez ma takie problemy z liteonami i securomem? dodam ze mam najnowszy firmware do tego litona
yoghurt jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.06.2002, 15:20   #2
chester
P.I.M.P.

Data rejestracji: 14.05.2002
chester zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zaistaluj sobie clonyXXL zeskanuj plytke i uruchom clonea i wszystko jest ok.
chester jest offline  
Stary 19.06.2002, 16:13   #3
yoghurt
Nowy na forum

a po co cloneXXL? robie takie same ustawienia jak dla teaca i nagrywalo. Sciagnalem sobie tez profile z gotowymi ustawieniami cdclone'a dla roznych zabezpieczen i tez nie pomaga. co pomoze clonexxl?
yoghurt jest offline  
Stary 19.06.2002, 17:25   #4
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Byly tu juz wczesniej klopoty z nowym securomem na liteonach. Proponuje uzyj "szukaj" wpisz securom new i daj jakies 90 dni, bedziesz mial wiele postow na ten temat. Podam ci jeden z nich, bardzo podobny......nie ma sensu wrzucac ich tu wszystkich bo sam znajdziesz. :-)
http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=1&TID=29098&P=1&SID =133600#ID10
Acha, zawsze w takich wypadkach warto rowniez zajrzec na strone Bartexa - http://bartex.w.interia.pl/
Stary 19.06.2002, 20:23   #5
yoghurt
Nowy na forum

no tak, poczytalem... ale nikt nic nie wymyslil. Jak nie dzialalo tak nadal nie dziala. Jest jakies rozwiazanie tego problemu? clonecd 4.0.1.6 mial pomoc ale u mnie jak byla kicha tak jest... a jak u innych?
yoghurt jest offline  
Stary 20.06.2002, 13:51   #6
chester
P.I.M.P.

Data rejestracji: 14.05.2002
chester zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mialem taki sam problem ale odkad zaistalowalem sobie clonyxxl i clonecd4
to wszystko gra.Najpierw skanuje plyte clonyxxl a potem wlaczam clone i w
ustawieniach zaznaczam zeby nagrywal mi z pod ustawien clonyxxl
chester jest offline  
Stary 21.06.2002, 10:59   #7
dominix
Bywalec

Data rejestracji: 17.04.2002
dominix zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam:-)
Widze ze nie tylko ja mialem problem z poprawnym skopiowaniem securomanew. Masz dokladnie takie same objawy jak u mnie. Kopiujac clonemcd nie uzyskasz dobrej kopii, niestety:-( Wprawdzie nie sprawdzalem jeszcze na najnowszej jego wersji, ale wszytkie poprzednie nie radzily sobie w przypadku liteona. Doszedlem juz do tego w czym problem. Otoz liteon niepoprawnie robi obraz plytki. Jeden z koncowych sektorow oryginala jest uszkodzony a po zrobieniu obrazu tego uszkodzenia juz nie ma. Wniosek taki ze musisz wykonac zrzut plytki jakims innym czytnikiem ktory posiada jednak mozliwosc pelnego odczytania danych subkanalowych (nie kazdy cdrom to potrafi). Tak utworzony obraz mozesz juz w cloniecd nagrac na plytke i wszystko bedzie w porzadku. Jest jeszcze inne rozwiazanie tego problemu. Mozesz uzyc programu cdmate. Z jego pomoca bedziesz mogl wykonac poprawnie dzialajaca kopie gry (z pomoca tylko liteona podczas kopiowania i nagrywania) z securomemnew i nie tylko. Program posiada polski interfejs a dodatkowo ma mozliwosc ustawienia parametrow w zaleznosci od zastosowanego zabezpieczenia cd. Ja osobiscie z cdmate korzystam i nie mam najmniejszych problemow z wykonaniem poprawnie dzialajacej kopii.
Powodzenia.
dominix jest offline  
Stary 21.06.2002, 11:08   #8
yoghurt
Nowy na forum

ha! tak tez mi sie wydawalo ze kicha sie robi pod koniec plytki ale nie mialem pewnosci. Bede musial siegnac po tego cdmate'a bo mam dvd ktore nie robi poprawnie obrazow plytek z securomem. Probowalem tez za rada chestera korzystac z clony xxl ale w sumie nie robil nic czego sam sobie nie moglem ustawic wiec efekt byl dokladnie taki sam... kopia dziala w nagrywarce natomiast w dvd nie. Mam zamiar w ten weekend kupic sobie liteona 32 z literka W w symbolu i zmienic mu bios coby nagrywal X48... z tym liteonem jest ten sam problem?
yoghurt jest offline  
Stary 21.06.2002, 12:37   #9
dominix
Bywalec

Data rejestracji: 17.04.2002
dominix zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re:-)
Niestety nie wiem czy inne modele litkow maja podobne problemy z poprawnym skopiowaniem cd z securomwmnew. Ja u siebie probowalem zmieniac biosy (mialem wszystkie wersje) ale nic to nie pomoglo. Troche mnie dziwi fakt ze jednym sie udaje skopiowac a innym nie. Nie widze wytlumaczenia na to, no ale. Niechaj ciesza sie Ci ktorym jest to dane. Inne zabezpieczenia z ktorymi mialem do czynienia obchodzi bez problemu. Jedynie w przypadku audio mam trzaski na trackach po nagraniu (trzaski wystepuja juz na etapie tworzenia obrazu plytki audio), no ale nie samym clonemcd zyje czlowiek wiec i z tym sobie radze. Przegladalem swego czasu kilka zagranicznych list dyskusyjnych i problem litka i securoma jest rowniez tam znany i stosunkowo czesto spotykany. Wlasnie tam proponowano przetestowanie cdmate, co uczynilem i problem znikl:-).
Pozdrawiam
dominix jest offline  
Stary 23.06.2002, 13:21   #10
kubatyszko
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.06.2002
kubatyszko w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam liteona 16x10x40

i nagrywa mi diablo 2 + lod bez problemu.
nie ustawialem nic tylko wzialem z cdrinfo.pl ;-) profile do clonecd i wybieralem profil gra do odczytu i zapisu.
odczyt robilem na nagrywarce.
nagrana plyta chodzi w zwylkym cdromie a w nagrywarce program sie wiesza. ale to moze byc wina opcji "naprawiaj slabe sektory"
kubatyszko jest offline  
Stary 26.06.2002, 22:16   #11
mar
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.06.2002
mar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
:cool: Po wgraniu Firmwaru 5S5A i z CloneCD 4.0.1.6 znikają problemy z securom'em
mar jest offline  
Stary 27.06.2002, 01:14   #12
yoghurt
Nowy na forum

hmm dzieki, mam teraz lite-on'a 48125W, nie wiesz z jakim firmwarem dla tego modelu nie bedzie problemow?

Twoje uprawnienia: