![]() |
jeszce jedno pytanie czy po padzie pradu idzie samodzielnie przywrocic liteona do zycia?
A masz taki przypadek pod ręką?? Jeśli tak to skontaktuj się na maila SafeLock@CDrinfo.pl dam ci kilka wskazówek jak przywracać bios w wypalarce (jest dosyć dużo możliwośći bootowania biosu). |
czyzbys mowil o moim teac'u???
NIe tylko. Robiłem juz tak z ok 10 napędami Teac. Zawsze działa i dostaje się nowy mdel teac z nową gwarancją. |
Cytat:
A mi się wydaje że nie. Jak na razie nie spotkałem wypalarki która by nie posiadała bootblocka. A testowałem na LG8160, LG 8320B, HP8100, HP8250. Jedynie co spotkałem to napęd CDROM bez bootblocka był to Teac CD540E (chciałm go na siłe popsuc ale było to ogromnie trudne nawet wyłaczając prąd. Jedynia możliwość ukatrupienia tego gada i dostanie nowego było specjalna modyfikacja firmwaru i po problemie). W każdym razie po tym nie uruchomił mi sie boot block na żaden sposób (podczas startu przytrzymanie przycisku tacki). Pozdrawiam Dawid Partyka SafeLock@CDRinfo.pl [/B][/QUOTE] czyzbys mowil o moim teac'u??? |
Cytat:
ale z tego co ja wiem to takie sektory tez sa wymazywalne i mozna je zaktualizowac (mialem tak w swojej plycie glownej) jeszce jedno pytanie czy po padzie pradu idzie samodzielnie przywrocic liteona do zycia? |
niewymazywalny (nie (E)EPROM tylko ROM) fragment BIOSu nagrywarki zrealizowany w tym samym (BIOSy nagrywarek) lub sasiednim module (czesc plyt glownych) - po normalnie fatalnym w skutkach padzie pradu pozwala na prawidlowa prace urzadzenia - ROM jest niewymazywalny w zaden sposob
|
co rozumiesz pod pojeciem bootblock?
|
a w serwisie moga to naprawic
mi sie wydaje ze wszystko chodzi odpowiednie dogranie biosu EUREKA8) |
Raczej to samo co z innymi spawarkami. Po takiej operacji będziesz miał fajną podstawkę pod browar ;) [/B][/QUOTE]
A mi się wydaje że nie. Jak na razie nie spotkałem wypalarki która by nie posiadała bootblocka. A testowałem na LG8160, LG 8320B, HP8100, HP8250. Jedynie co spotkałem to napęd CDROM bez bootblocka był to Teac CD540E (chciałm go na siłe popsuc ale było to ogromnie trudne nawet wyłaczając prąd. Jedynia możliwość ukatrupienia tego gada i dostanie nowego było specjalna modyfikacja firmwaru i po problemie). W każdym razie po tym nie uruchomił mi sie boot block na żaden sposób (podczas startu przytrzymanie przycisku tacki). Pozdrawiam Dawid Partyka SafeLock@CDRinfo.pl |
Cytat:
|
chyba nieale mam nastepny problemik:
dlaczego w "Nero CD Speed" moja nagr. (LTR-40125S-40x12x!48!) w tescie Transfer Rate Test uzyskuje: Speed Average ok. 24-25, przy starcie ok. 21-22 i koniec ok. 23-24. dlaczego nie moge uzyskac wynikow powyzej 26 albo ?48? czym moze to byc spowodowane? w opcjach mam read speed-max i current na 48x (i nic). ale jak robie obraz plyty (w Nero v.5.5.8.0 bundled) (jakies dane, mp3 itp. =693MB), ustawiam predkosc na 48x to obraz mam w ok. 5min.nic juz z tego nie rozumiem, moze to nic a ja sie przejmuje, no ale:) |
Cytat:
|
dzieki all. bede kombinowal:)
|
Cytat:
:-D |
i mozna to zrobic bez ryzyka ze cdrw nie bedzie dzialac?:)
|
Sebastian997 ma racje, ZS0K to najnowszy bios dla wersji "S". Niedawno uaktualnialem wlasnie do tej wersji, kupiony byl z wersja ZS0J
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:30. |