![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.10.2003
![]() |
Lite on LTR-52327S (dosc dlugie)
Witam wszystkich.
Mam pewien problem. Opisze go krotko ![]() Nabylem nagrywarke liteon LTR-52327S. (plyta glowna msi k7T turbo, 256 ramu, athlon 750, dysk ibm 46 gb 7200, gforce 2 mx 32). Wszystko dzialalo ok. Zakupilem durona 1,2 Morgan, upgradowalem biosa i nadal wszystko chodzili ok. Zmienilem system z 98se na win xp i zaczal sie problem. Przy wypalaniu z nero czas wydluzal sie (przy predkosci x48 nagrywal 9 min), przy programie clonecd to juz wogole niewesolo - po umieszczeniu na nagrywarce czystej plyty cdr lub cdrw i rozpoczynaniu nagrywania wyskakuje mi komunikat "nie moge odczytac informacji o plycie. jest pusta?" (dzieje sie tak na wszystkich nosnikach). Wrocilem testowo do win 98se i o zgrozo jest to samo. Nadmienie ze zainstalowalem ForceASPI 1.8. Czym to wszystko moze byc spowodowane i jakie sa na to rady. Z gory dziekuje za odpowiedz i prosze o pomoc. Przemek |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
d[-.-]b
Data rejestracji: 12.08.2003
![]() |
zainstaluj AIDA32 3.85, powinien Ci wyswietlic czego brakuje w systemie i poda odnosniki zeby to zainstalowac, pewnie brakuje sterow od plyty glownej.
|
![]() |
![]() |
#3 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
ja tam stawiam na DMA
#4 | |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Cytat:
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Witam i dziekuje za oddzew.
DMA mialem wlaczone po xp teraz po 98 tez mam je wlaczone. Bylem wczoraj z nagrywarka u znajomego przetestowac ja i ten sam objaw na programie CloneCd (dwoch wersjach) na jego kompie. Przy przepalaniu w locie (tzn przy pozpoczynaniu) wyskakuje ciegle ten irytujacy komunikat "nie moge odczytac informacji o plycie. jest pusta?" Jutro mam zamiar ja przetestowac u jeszcze jednego znajomego. Nadmienie ze przy wypalaniu z wczesniej zrobionego obrazu, w clonecd, nie ma zadnych problemow. Aida 32 nie wykryla nic nieprawidlowego (moze zle ja obsluguje). Mam jeszcze jedno pytanko. Czym moze byc spowodowany nastepujacy objaw pod xp na nero. Przy przegrywaniu w locie bufor skacze jak oszalaly, czas nagrywania przy X48 trwa okolo 9 min, i potem sa male problemy z odczytem nagranej plytki (wiesza kompa czasami). Macie jakies pomysly? Mam oddac nagrywarke do serwisu? (Ma dopiero 2 tyg). Dziwne jest to ze wczeniej nie bylo tych problemow z clonecd przy paleniu w locie, a teraz wystepuja nawet u kumpla ![]() Pozdrawiam cieplo wszystkich w ten zimny dzien. Przemek |
![]() |
![]() |
#6 |
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
Zainstaluj stery do płyty głownej (VIA Hyperion 4in1)
Ewentualnie jeszcze forceASPI. |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
witam.
wiesz i teraz zrozumialem swoja pomylke. Rzeczywiscie moj teac x40 nie jest w stanie nadrobic do x48 ![]() ![]() Przemek |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
po przemysleniu wszystkich problemow z nagrywarka, dzieki sugestiom, bije sie w piersi i sam dziwie sie swojej glupocie.
Przemek |
![]() |
![]() |
|
|