![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.12.2003
![]() |
LITE-ON LTR-52327S-problem z nagrywaniem płyt audio
witam
problem ów polega na tym,że używając nero v.6.. przy nagrywaniu kompilacji audio płyta nie da się nagrać a nero się zawiesza.na pasku stanu od razu automatycznie pojawia się 3 czy 5% wypełnione ale potem czas mija a płyta się nie nagrywa i trzeba resetować,dodatkowo kursor myszki przestaje wtedy chodzić.w opcjach mam ustawione:prędkość nagrywania 4x,napęd zapisu cd-rom z najszybszą prędkością czytania audio a metoda zapisu -disc at once. moje pytanie co się dzieje,dlaczego i co zrobić? PS-używam płyt cd-r esperanza a przy kompilacjach ISO gdy nagrywam na cd-rw płyty się normalnie nagrywają. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
kopiuję pliki z dysku nie z płyty.w opcjach CDA wybieram cd-rom jako napęd z najwyższą prędkością odczytu audio(45x).zawsze tak robiłem i nie było z tym żadnego problemu.
|
![]() |
![]() |
#4 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Opcje CDA o ktorych piszesz dotycza przypadku gdy do kompilacji dodajesz utwory ktore masz na plycie w cdromie i nero przed zapisem buforuje je na HDD i tam ustawiasz wlasnie predkosc tego odczytu. W zwyklej kompilacji audio z HDD te ustawienia nie maja znaczenia.
Co do twojego przypadku, to moze (choc nie musi) byc kwestia sterownikow do mobo albo aspi. Zawsze warto, jak masz mozliwosc sprawdzic nagryware na innym kompie. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chodzi o sterowniki do twojej plyty glownej, powinienes miec na plycie albo nowe z netu sciagnij.
Co do aspi, to zainstaluj forceaspi 1.7 (nie 1.8) - powinny byc w plikach cdrinfo. No i nic nie piszesz o konfiguracji kompa, jaki windows itp |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
zainstalowałem forceaspi1.7 ale nic to nie dało.
|
![]() |
![]() |
|
|