![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Lite - on LTR48125s
Witam jestem początkującym uzytkownikiem nagrywarki i oczywiscie mam problem. na poczatku bylo wszystko ok wypalalo mi plyte w 2:30 min ( czas sredni ) po wypaleniu gdzies z 20 plyty, nagrywarka zaczela mi wypalac plyty w 5-6 min (jak by nie bylo troche za duzo) i nie wiem czy jest to problem spowodowany rodzajem plyt poniewaz zauwazylem wydluzenie czasu nagrywania jak wypalalem plyty na innych plytach (Przedtem wypalalem na Platinum 700 Multispeed a teraz tez na platinum tylko 700 1X 40 -480 nie mam pojecia co sie stalo czy mi sie nagrywara zwalila czy jakis inny problem zaistnial ...spawdzalem czy mam dma wlaczone jest wszystko ok ...czekam na porade.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
problemem moze byc to ze kupiles podrobione cd.
a w ustawieniach nie grzebales ![]() moze przestawiles cos w programie ![]() a wlasnie nie piszesz nic czym nagrywasz. moze w tym lezy problem. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
No takiej sytuacji nie wykluczam ze moga byc podrobione . A nagrywam na Nero z tego co wiem najlepszy program. A przy ustawieniach nic nei grzebalem. Nawet probowalem zainstalowac ponownie naped oraz nero ale dalej to samo
ja mysle ze chyab bede musial sprobowac kupic jakies dobre cd i sprawdzic wtedy co bedzie ....
#4 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Re: Lite - on LTR48125s
A sprawdzales jaka maksymalna prekosc pokazuje Nero dla tych plytek
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
tzn tak wlasnie zapomnialem dodac ze w programie nero CDspeed wykrywa mi predkosc na tych plytach cos okolo 19 x ....
#6 | |
Racer
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
aha to fajnie mam nadzieje ze to jest to. Mam jeszcze jedna rzecz jak mi wypala plyte to poziom buforu nagrywarki mi skacze i pozieom buforu odczytu takze mowie o tym bo przedtem jak mi wypalalo szybko plyte to nic takiego sie nie dzialo, no nic to tyle dzieki za pomoc ... a wlasnie jeszce jedno jakie byscie mi plyty polecili do tej nagrywarki ?
#8 |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Płytki rzeczywiście mogą być podrobione, ale nie muszą. Sprawdzałem sobie dzisiaj moje płytki z różnych partii - również Platinum i okazało się, że prawie każda z partii ma innego producenta powłoki. Jeden producent to nawet był z Indii!!!
:o - Naraska! P.S. Mimo wszystko Platinum nieźle się sprawują, ale też nie mogę narzekać na białe esperanze. |
![]() |
![]() |
#9 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Racer
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
No tak ale zdaza Ci sie ze pali Ci wolniej (dluzej) plyty ?
#12 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
1. LiteOn-y rzeczywiscie spawaja b. dobrze niemal wszystkie plytki.
2. Jesli ustawienia spawarki sa ok (np. DMA) to problem prawie zawsze przy Nero jest z jakoscia nosnika 3. Gdby np. spawalem na Platinum x40 to Nero grzal na LiteOn 48x12x48 bez problemow na x48. Potem niestety zakupilem 1,5 kg plytek Platinum x48 i okazalo sie, ze te sa duzo gorszej jakosci. No i ciekawostka. Pierwsze 10 plytek z tego samego opakowania spawarka z najnowszym Nero palila max x32, a potem nastepne kilkanascie z x48 ale zaczal sie wlaczac buffer under run (po obnizeniu na x32 szlo juz bez tego). Ostatnio Platinum, ktore ida do Polski znacznie sie pogorszyly.
#15 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.12.2002
![]() |
a Ja mam takie pytanko zwiazane z ta nagrywarka
otoz tak... przegrywalem clonem plytki nominalnie maja napisany max 40x ale wykrywane przez nero i reszte progsow to 32x ja ustawiam predkosc na 24x jak je nagrywam gdy clon robi mi obraz plytki na hdd baracuda 2 7200 ata66 podpieta pod primary master jest all oki (obraz robie z cd-romka lg podpietego na secondary slave). Natomiast gdy zaczynam wypalanie litkem dzieje sie cos takiego nagrywara spawa spawa bufor 98-100% w clonie caly czas predkosc idzie taka jaka podalem czyli okolo 24x az tak w granicach 30-40% nagranych danych bufor spada do )% i na nagrywarce zapala sie pomaranczowa dioda po jakis 10-20sekundach znowu zaczyna wypalac dalej. System XP+sp1 dma wlaczone,(menedzer uzadzen pokazuje na litku cos takiego Multi Word DMA tryb 2) litek podpiety jest jako secondary master,nagrywarka box niecale 2tygodnie co z tym fantem zrobic?? |
![]() |
![]() |
|
|