Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.12.2002, 23:16   #1
Raco
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.12.2002
Raco w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lite - on LTR48125s

Witam jestem początkującym uzytkownikiem nagrywarki i oczywiscie mam problem. na poczatku bylo wszystko ok wypalalo mi plyte w 2:30 min ( czas sredni ) po wypaleniu gdzies z 20 plyty, nagrywarka zaczela mi wypalac plyty w 5-6 min (jak by nie bylo troche za duzo) i nie wiem czy jest to problem spowodowany rodzajem plyt poniewaz zauwazylem wydluzenie czasu nagrywania jak wypalalem plyty na innych plytach (Przedtem wypalalem na Platinum 700 Multispeed a teraz tez na platinum tylko 700 1X 40 -480 nie mam pojecia co sie stalo czy mi sie nagrywara zwalila czy jakis inny problem zaistnial ...spawdzalem czy mam dma wlaczone jest wszystko ok ...czekam na porade.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.12.2002, 23:25   #2
chester
P.I.M.P.

Data rejestracji: 14.05.2002
chester zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
problemem moze byc to ze kupiles podrobione cd.
a w ustawieniach nie grzebales
moze przestawiles cos w programie
a wlasnie nie piszesz nic czym nagrywasz.
moze w tym lezy problem.
www.ajax.dmf.pl
chester jest offline  
Stary 28.12.2002, 23:34   #3
Raco
Nowy na forum

No takiej sytuacji nie wykluczam ze moga byc podrobione . A nagrywam na Nero z tego co wiem najlepszy program. A przy ustawieniach nic nei grzebalem. Nawet probowalem zainstalowac ponownie naped oraz nero ale dalej to samo
ja mysle ze chyab bede musial sprobowac kupic jakies dobre cd i sprawdzic wtedy co bedzie ....
Stary 28.12.2002, 23:46   #4
Krzycho83
Racer

Data rejestracji: 12.11.2002
Krzycho83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Lite - on LTR48125s

A sprawdzales jaka maksymalna prekosc pokazuje Nero dla tych plytek Zaznacz tez sobie opsje 'okresl maksymalna predkosc zapisu' w Nero.
Krzycho83 jest offline  
Stary 28.12.2002, 23:48   #5
Raco
Nowy na forum

tzn tak wlasnie zapomnialem dodac ze w programie nero CDspeed wykrywa mi predkosc na tych plytach cos okolo 19 x ....
Stary 28.12.2002, 23:52   #6
Krzycho83
Racer

Cytat:
Raco napisa***322;(a)
tzn tak wlasnie zapomnialem dodac ze w programie nero CDspeed wykrywa mi predkosc na tych plytach cos okolo 19 x ....
Wiec nagrywanie z tą prędkością chyba powinno trwać około 5-6 minut. Widocznie masz takie plytki, na ktorych nie mozna nagrywac szybciej.
Krzycho83 jest offline  
Stary 28.12.2002, 23:56   #7
Raco
Nowy na forum

aha to fajnie mam nadzieje ze to jest to. Mam jeszcze jedna rzecz jak mi wypala plyte to poziom buforu nagrywarki mi skacze i pozieom buforu odczytu takze mowie o tym bo przedtem jak mi wypalalo szybko plyte to nic takiego sie nie dzialo, no nic to tyle dzieki za pomoc ... a wlasnie jeszce jedno jakie byscie mi plyty polecili do tej nagrywarki ?
Stary 28.12.2002, 23:56   #8
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Płytki rzeczywiście mogą być podrobione, ale nie muszą. Sprawdzałem sobie dzisiaj moje płytki z różnych partii - również Platinum i okazało się, że prawie każda z partii ma innego producenta powłoki. Jeden producent to nawet był z Indii!!!
:o
- Naraska!
P.S. Mimo wszystko Platinum nieźle się sprawują, ale też nie mogę narzekać na białe esperanze.
Morris jest offline  
Stary 28.12.2002, 23:59   #9
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Morris napisa***322;(a)
(...)Jeden producent to nawet był z Indii!!!
I to może być przyczyna, że spora część ludzi twierdzi że Platinum się popsuły. (ale czy to prawda, co do tych Indii?)
SEBAW jest offline  
Stary 29.12.2002, 00:04   #10
Krzycho83
Racer

Cytat:
Raco napisa***322;(a)
jakie byscie mi plyty polecili do tej nagrywarki ?
Mam taką samą spawarkę i powiem Ci, ze pali ona nawet płytki za 75 groszy bez najmniejszych błędów, tyle ze system podczas nagrywania nie moze byc obciążony, nie włączaj żadnych programow itp. Najlepiej deaktywować nawet antywirusa podczas procesu nagrywania.
Krzycho83 jest offline  
Stary 29.12.2002, 21:00   #11
Raco
Nowy na forum

No tak ale zdaza Ci sie ze pali Ci wolniej (dluzej) plyty ?
Stary 29.12.2002, 21:17   #12
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Raco napisa***322;(a)
No tak ale zdaza Ci sie ze pali Ci wolniej (dluzej) plyty ?
A czy ty czasem nie kopiujesz plyt w locie? Bo piszesz cos o buforze nagrywania i odczytu, jesli tak to znaczy ze naped czytajacy nie nadaza z danymi dla nagrywarki a ty z pewnoscia palisz na maxa. To sie nie uda, musisz zmniejszyc predkosc nagrywania albo robic kopie z obrazu na dysku.
Stary 29.12.2002, 22:10   #13
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
SEBAwl napisa***322;(a)
...(ale czy to prawda, co do tych Indii?)
Mówię tylko to co mi wypisał CDR Identifier v.1.60. Oczywiście należy podejść do tego z pewną rezerwą (kwestia aktualności bazy) ale biorąc pod uwagę, ile już mi wyskoczyło producentów pod jedną marką płyt, to chyba czas się opamiętać, bo też mi się wydaje że Platinum nie jest lepszą firmą od np. Esperanzy, a ich płytki sukcesywnie zaczynają drożec...
Morris jest offline  
Stary 30.12.2002, 06:14   #14
Rzym
Bywalec

Data rejestracji: 29.12.2002
Rzym w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
1. LiteOn-y rzeczywiscie spawaja b. dobrze niemal wszystkie plytki.
2. Jesli ustawienia spawarki sa ok (np. DMA) to problem prawie zawsze przy Nero jest z jakoscia nosnika
3. Gdby np. spawalem na Platinum x40 to Nero grzal na LiteOn 48x12x48 bez problemow na x48. Potem niestety zakupilem 1,5 kg plytek Platinum x48 i okazalo sie, ze te sa duzo gorszej jakosci. No i ciekawostka. Pierwsze 10 plytek z tego samego opakowania spawarka z najnowszym Nero palila max x32, a potem nastepne kilkanascie z x48 ale zaczal sie wlaczac buffer under run (po obnizeniu na x32 szlo juz bez tego). Ostatnio Platinum, ktore ida do Polski znacznie sie pogorszyly.
Stary 30.12.2002, 15:42   #15
tEREk
Bywalec

Data rejestracji: 26.12.2002
tEREk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a Ja mam takie pytanko zwiazane z ta nagrywarka
otoz tak...
przegrywalem clonem
plytki nominalnie maja napisany max 40x ale wykrywane przez nero i reszte progsow to 32x ja ustawiam predkosc na 24x jak je nagrywam
gdy clon robi mi obraz plytki na hdd baracuda 2 7200 ata66 podpieta pod primary master jest all oki (obraz robie z cd-romka lg podpietego na secondary slave). Natomiast gdy zaczynam wypalanie litkem dzieje sie cos takiego nagrywara spawa spawa bufor 98-100% w clonie caly czas predkosc idzie taka jaka podalem czyli okolo 24x az tak w granicach 30-40% nagranych danych bufor spada do )% i na nagrywarce zapala sie pomaranczowa dioda po jakis 10-20sekundach znowu zaczyna wypalac dalej.
System XP+sp1 dma wlaczone,(menedzer uzadzen pokazuje na litku cos takiego Multi Word DMA tryb 2) litek podpiety jest jako secondary master,nagrywarka box niecale 2tygodnie

co z tym fantem zrobic??
tEREk jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: