![]() |
Cytat:
|
może poprtosyt nagrywarką padnięta od pocvzątku i tyle wiem to straszne ale może okazać się prawdziwe
|
Mam taką samą nagrywarkę i miałem podobne objawy. Nagrywarka nie toleruje żadnych urządzeń na kanele IDE. Musi być podłączona jako jedyne urządzenie na taśmie. Najlepiej Secondary Master.
|
Sp. to na innym kompie.
I wogóle zobacz czy płyty są odczytywane poza windows. Tzn w DOSie, ale nie w trybie windowsa! Jeżeli tak to zobacz czy DMA dla tego napędu jest wł. czy nie. Spróbuj zmienić tą opcję na inną niż jest. Może coś pomoże. Spróbuj inaczej podłączyć napęd niż masz teraz. Np. na seconadary master (na 2 kanale na końcu kabla!) bez innego urządzenia. Jeżeli masz płytę na chipsecie VIA to spróbuj zainstalować Via4in1. |
chyba nie aspi ... coś znalazłem, pod Milenijnym pomogła wymiana kości pamieci, ale pod XP dalej to samo ... ??? ...
|
Może powodem sa sterowniki ASPI? Sprobuj wgrac jakies nowsze jezeli nie masz.
|
LITE-ON - problem :-(
Zostałem szczęśliwym posiadaczem nagrywarki Lite-on LTR-48125S ... i od razu problem ... nie czyta części cd-ków, np. oryginalnej płytki ze sterownikami od płyty głównej, WINONCD pod XP-kiem twierdzi, że nie ma płyty włożonej mimo, że przecież ma ... sytuacja zresztą pod Milenium jest podobna ... (jeżeli chodzi o odczyt, nie wiem jak z WINONCD). Nie chce przeczytać wcześniej nagranych płyt CD-RW ... :'(
Co robić z tym fantem ?? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:11. |