![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.09.2004
![]() |
Lite-on SOHR 5238S
Czesc, mam pewien problem z nagrywarką lite-on SOHR-5238S .
Kupłem ją 2 dni temu nową i kompletnie niewiem jak się nagrywa płyty. zworke na dysku mam na master i rownieez na master nagrywarka. zainstalowałem nero b. 5.5.9.14pl bez pluingow czy czegoc takiego. wkladam pusta plyte do nagrywarki wlanczam nero daje na CD ---> utworz nowa plyte cd daje dalej ustawiam na audioo cd----> klikam dalej , wciskam zakończ. pokazują sie dwa okienka zaznaczam pare mp trojek upuszczam na okienko po lewej stronie wyskakuje dodawanie pliku. otwieram okno zapis cd(wciskam na przycisk), wyskakuje eokienko(kreator nero zapis cd, KLIKAM ZAPIS!!! no a potem wyskakuje zapis pliku obrazu co to jest niewiem no to daje zapisz ten plik image.nrg i zapisuje plyte zaowazyłem ze pokazuje sie napis <<zapis na dysk>>> a powinien raczej na nośnik czy na płyte sam niewiem. Na koncu wyskakuje napis ,,zapis zakonczony pomysle,, nosnik nie otwiera sie jak u mojego kollegi ![]() nie wiem o co w tym wszystkim chodzi ![]() czy mam zmienic biosa? zeby działała a moze oddac do sklepu , jak ja wogule przyjmą ![]() ![]() BARDZO PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEĆ LUB WSKAZOWKI POMÓŻ NIE BĄDŹ OBOJĘTNY ![]() aha nie mma zadnego aspi czy cos takiego to chba jakis kontroler |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Wybierz w nero swój napęd a nie image recordera i bedzie po kłopocie i poczytaj to >>> http://cdrinfo.pl/cdr/porady/howto/
|
![]() |
![]() |
#3 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Idz zobacz na off-topicu hcyba cie jeszzce nie bylo.Nie musisz wszedzie tego pisac.
W nero jest opcja recorder tam wybierz choose recorder i wybierz swoja nagrywarke. Po czym staraj sie nagrac jak do tej pory. |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
przetłumacz na polski i szczeglowo podaj gdzie w nero mam tego szUKAĆ.
jak daje na właściwości moj kopmuter moja nagrywarka jest w zakładce CD-ROM cZy tak powinno być? i czy niemma czegoś czasem zmienić w w bioosie? a moze mam za starego biosa. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
za co dostaje jakieś minusowe punkty chce uzyskac informacj(porady)
i niewiem dlaczego jestem karany minusowymi punktami nie byłem jeszce na takim forum ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
uruchamiasz nero >>> nagrywarka >>> wybór nagrywarki i zaznaczasz swoją, klikasz OK. za coś takiego jak dublowanie postów możesz również dostać "-", więc lepiej urzywaj opcji
![]() PS Ja nagrodziłem Cię minusem dlatego że napisałeś cze i coś tam jeszcze w temacie jestam laikiem.. ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
zrobiłe, tak jak napisałes zainstalowałem aspi 1.7 zaznaczylem dma
włączyłem nero i wyskakuje ze brakuje pliku aspi?.? mam windowsa 98 Ostatnio zmieniany przez zap : 26.09.2004 o godz. 01:29 |
![]() |
![]() |
#8 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Zainstaluj Force ASPI 1.7 włącz DMA dla swojego napędu, zainstaluj najnowsze Nero, jeżeli masz Win XP wyłącz nagrywanie wbuowane w system...
|
![]() |
![]() |
#9 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Nero 5.5.9.14 nie obsługuje SOHR-5238S !
Wszystkie napędy Lite-On typu SOHR ...obsługuje Nero 5.5.10.51 i nowsze. Najlepiej zainstalować najnowszy Nero 6.3.1.25...: ftp://ftp.nero.com/software/NeroBurnigROM/ i spolszczenie...: ftp://ftp.nero.com/languages/NBR/6.3.1.25/
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 26.09.2004 o godz. 07:58 |
![]() |
![]() |
#10 |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Dziękuje wsztskim za pomoc a szczegolnie mackowi
wsztsko gra . Jeszce raz wielkie dzięki ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.10.2004
![]() |
ehh
mam ta sama nagrywarke i mi sie zrobil taki blad po formacie:
nagrywarka staje na 3% i czeka jakies 6 minut i dopiero zaczyna nagrywac trwa jakies to 12 minut wypala dobrze!!1 ale w czesniej bylo to 3 minuty na predkosci 52X uzywam nero najnowszego koncowka serii 25 procka mam amd 750 ,256 -pamieci testowalem wszytkie plytki juz i nic stalo sie to po formacie dysku moze cos musze przestawic ![]() |
![]() |
![]() |
|
|