![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.07.2002
![]() |
![]()
Hej Ludziska, mam LITE-Ona LTR-32123S i... mam problem.
To ścierwo doprowadza mnie do szewskiej pasji, regularnie, po kilku, kilkunastu minutach od uruchomienia kompa - jeżeli nie korzystam z napędu - wywala się, tzn. znika z systemu, powodując oczywiście małe zamieszanie i chwilowy zwis (Winda XP). Dla pełni obrazu podam kilka logów z rejestru zdarzeń: Urządzenie \Device\Ide\IdeDeviceP1T0L0 nie odpowiedziało w ramach ustalonego limitu czasu. Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\CdRom1. Urządzenie 'LITE-ON LTR-32123S' (IDE\CdRomLITE-ON_LTR-32123S______________________XS0F____\5&1345035&0&0 .0.0) zniknęło z systemu bez uprzedniego przygotowania go do usunięcia. Bylo tak, jak miałem nagrywarę podpiętą na jednym kanale jako slave z twardzielem systemowym, potem przewaliłem go na drugi kanał jako master i bez zmian. O co chodzi? Czy jest na to jakiś patent czy po prostu mam pakować ścierwo i wysyłać do serwisu? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Ja, osobiście jak mi zaczęły znikać napędy pod XP, wywaliłem XP!
Teraz jadę na 98SE i mam spokój. Na wszelki wypadek sprawdz taśmę i połączenia. |
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
To raczej nie jest problem z nagrywara... wiec serwis nic do tego nie ma. Zanies ja do kumpla i sprawdz czy u niego jest ok.
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.03.2002
![]() |
Też podejrzewałbym WindowsXP. Z drugiej strony u mnie (i pewnie u wielu innych osób) ta sama nagrywarka pracuje bezbłędnie pod tym samym WindowsXP. Koniecznie sprawdź ją na innym systemie operacyjnym - może inne ASPI, może reinstall WindowsXP
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.09.2000
![]() |
Re: LITE-On znika sobie z systemu....
Cytat:
Podobnie działo mi się przed rokiem z LTR-12101B. Napęd figurował w W2k jako cdrom, ale żaden program do nagrywania nie widział poprawnie nagrywarki. Mogłem wypalić tylko 4-5 płyt i przerwa. Musiałem wymontować napęd, wmontować z powrotem i mogłem znowu kilka płyt zrobić ... i tak w kółko. Gość z serwisu mi nie wierzył i myślał, że kręcę, żeby się nagrywarki pozbyć. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.07.2002
![]() |
![]()
Hej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.07.2002
![]() |
![]()
Widzę, że zdania są podzielone i ostatecznie nie bardzo wiem co zrobić.
![]() ![]() Mimo to dziękuję wszystkim, którzy w dobrej wierze służyli mi swoimi uwagami i pomocą ![]() Dzięki! |
![]() |
![]() |
|
|